• Vianočná akadémia

          • V piatok 22. 12. 2017, kedy bol posledný deň školského vyučovania v roku 2017, sa na škole konali už tradičné vianočné turnaje vo futsale chlapcov a volejbale dievčat. Po vyčerpávajúcom zápolení boli výsledky turnajov nasledovné:

                              Futsal chlapci:                  Volejbal dievčatá:

            1. miesto           1. B                                     4. A,B

            2. miesto           4. A,B                                  1. A,B

            3. miesto           2. A,B                                  2. A,B

            Ostatní spolužiaci si deň spríjemnili pozeraním filmov, po skončení ktorých sa presunuli do telocvične a športovej haly, kde povzbudzovali športovcov  pri záverečných finálových stretnutiach. Víťazom blahoželáme!

            Zároveň  všetkým želáme príjemné a pokojné vianočné sviatky a veľa zdravia a šťastia v novom roku 2018!

          • Návšteva Domova dôchodcov v Seredi

          • Dňa 21. decembra 2017 sa členovia žiackej školskej rady so svojimi spolužiakmi vybrali navštíviť Domov dôchodcov v Seredi. Cieľom našej návštevy bolo spestriť a spríjemniť dopoludnie našim seniorom v tomto predvianočnom období. Žiaci si pripravili rôzne spoločenské hry, ale i hudobné vystúpenia v podaní Adriány Javorovej a Filipa Szakála. Na oplátku sme si pozreli ich tvorivé dielne a boli sme nadšení, čo všetko naši seniori dokážu vytvoriť. Na záver sme dostali sladké darčeky od milého a obetavého personálu, ktorý vykonáva nesmierne náročnú prácu, za čo im patrí náš obdiv.

            Návšteva sa nám veľmi páčila a dúfame, že naše stretnutie nebolo posledné a niekedy sa s našimi seniormi opäť stretneme.

             

          • Deň otvorených dverí

          • V stredu 20. 12. 2017 sa brány našej školy otvorili nielen pre našich žiakov. Ako každý rok, i tento nebol výnimkou, si priestory školy a priebeh vyučovacieho procesu prišli pozrieť aj tohtoroční deviataci so svojimi rodičmi a  učiteľmi. Pri vstupe do školy ich privítali usmievavé prváčky Nikola Vančová a Bernadett Lanczová z I. B triedy, ktoré ich srdečne privítali, rozdali informačné letáčiky o škole, perá a sladkosti. Potom sa ich ujali sprevádzajúce vyučujúce, ktoré im poukazovali priestory šatní, hlavnú budovu - triedy, odborné učebne, telocvičňu, športovú halu, posilňovňu, učebne výpočtovej techniky a cvičnej firmy. Prehliadka sa končila v jedálni a na prvom poschodí internátu, kde im naši tretiaci a štvrtáci predstavili voliteľné predmety - marketing, daňovú sústavu a bankovníctvo. Na záver sa v kaviarničke pri bufete dozvedeli podrobnosti o činnosti a prezreli si výrobky študenstkej spoločnosti, ktorá pôsobí v rámci voliteľného predmetu Aplikovaná ekonómia.

            Ako sami zúčastnení skonštatovali, prehliadka sa im páčila a dozvedeli sa veľa zaujímavých vecí o našej škole, systéme vyučovania, mimoškolských aktivitách a tiež  možnostiach uplatnenia jej absolventov. Dúfame, že sa im páčila natoľko, že sa s mnohými z nich budeme od septembra budúceho školského roka stretávať na chodbách školy, tentoraz už ako s budúcimi prváčikmi. 

          • Návšteva Viedne

          • V utorok 19. 12. 2017 sa žiaci 4. ročníka vybrali do Viedne spojiť príjemné s užitočným. Zúčastnili sa interaktívnej výstavy FLIP - čo je projekt finančného vzdelávania skupiny Erste bank vo Viedni. Ide o interaktívnu výstavu, ktorá ponúka návštevníkom kombináciu digitálnej a multimediáolnej prezentácie finančných znalostí s hravými prvkami. Počas dvojhodinovej prehliadky si hravou formou osvojovali témy ako: plánovanie rozpočtu, rôznych finančných rozhodnutí a ich dôsledkov, pozreli si ako je dôležité, aby sa mladí ľudia vedeli v živote správne rozhodovať o svojich investíciách a finančných záležitostiach. Aj takouto formou Erste bank zvyšuje finančnú gramostnosť návštevníkov výstavy. Po absolvovaní tejto odbornej exkurzie navštívili aj  známe viedenské vianočné trhy, kde sa pokochali krásnou vianočnou výzdobou, zahriali sa vianočným punčom a po malom občerstvení sa spokojní vrátili domov. 

          • 22. Veľtrh CVF žiakov IV. ročníka

          • Už tradične sa tento rok vo štvrtok 14. 12. 2017 po 22-krát konal Veľtrh cvičných firiem žiakov 4. ročníka. Štvrtáci si založili 6 cvičných firiem s rôznym podnikateľským zameraním. Na veľtrhu ukázali, že za štyri roky štúdia na OA si osvojili základné podnikateľské zručnosti. Zhotovili pútavé stánky, katalógy, cenníky a prezentácie svojich firiem. Veľtrhu sa zúčastnili aj dve cvičné firmy z tretieho ročníka. V študentskom hlasovaní prvé miesto získala firma Svet Vianoc zo 4. A a v učiteľskom hlasovaní firma Diamond catering zo 4. B triedy. Najkrajšiu hlasovaciu schránku zhotovila Diana Laluščiaková a Lucia Schmidtová zo 4. B triedy. Víťazom blahoželáme!

          • 4. kontraktačný veľtrh cvičných firiem

          • Dňa 6. decembra 2017  Obchodná akadémia Sereď v spolupráci s mestom Sereď zorganizovala 4. kontraktačný veľtrh cvičných firiem . Veľtrhu sa zúčastnili cvičné firmy z trnavského, nitrianskeho, bratislavského, banskobystrického kraja,  ale aj zo zahraničnej partnerskej školy v Rakúsku. Cieľom veľtrhu bolo upevniť kontakty a spoluprácu medzi cvičnými firmami zúčastnených stredných škôl, výmena skúseností  a získanie nových informácií pre podnikanie v rámci predmetu cvičná firma.   

            Obchodnú akadémiu Sereď reprezentovali a usporiadateľmi boli cvičné firmy TaishaTEL s. r. o., ktorá sa zaoberá hotelovými, reštauračnými a obchodnými službami pri záchrannom parku zvierat a firma Greencraft.cult, s. r. o., ktorá sa zaoberá recykláciou použitých vecí.   Všetky zúčastnené firmy dôstojne reprezentovali svoju firmu nielen vo výstavnom stánku, ale i  formou počítačovej prezentácie. Zástupcovia firiem propagovali svoje výrobky, oslovovali potenciálnych obchodných partnerov, uzatvárali fiktívne obchody a nadväzovali navzájom obchodné partnerstvá a zároveň i zviditeľňovali  svoju školu.

            Veľtrh otvorila za účasti zúčastnených firiem a žiakov OA Sereď pani riaditeľka OA Sereď Ing. Marta Melayová, ktorá zároveň privítala  vedúcu odboru školstva mesta Sereď  Mgr. S. Kováčovú,  Ing. G. Horeckú -  riaditeľku Slovenského centra cvičných firiem z Bratislavy a  PaedDr. Šebenovú z SPU NITRA. Súťažilo sa v ôsmich kategóriách. Najlepšia cvičná firma, najlepší podnikateľský zámer, najlepší stánok, najlepšie logo, najlepší slogan, najlepšia eletronická  prezetnácia, najlepší katalóg a najlepšia vizitka. Za Najlepšiu cvičnú firmu bola vyhlásená firma s názvom: "Hlásna trúba" z SOŠ automobilovej a podnikania zo Senca. Všetci ocenení dostli diplomy. Firmy, ktoré obsadili prvé miesta v príslušnej kategórii aj poháre a každá zúčastnená firma si odniesla malú pozornosť, sladkosti a peknú vianočnú sviečku od Mikuláša, ktorý tiež navštívil náš Veľtrh. Tešíme sa na ďalší ročník tohto  pekného a prínosného podujatia.

             

          • Vitaj, vitaj Mikuláš, čo v batohu pre nás máš?

          • Čas plynie ako voda a ani sme sa nenazdali a je tu predvianočný čas. Aj tento rok sme, vďaka členom žiackej školskej rady, privítali na našej škole Mikuláša. Do našej školy zavítal Mikuláš v utorok 5. 12. 2017. No a bol presne taký ako má byť - v červenom plášti, sprevádzaný svojimi pomocníkmi, anjelom a čertom. Okrem sladkostí priniesol aj skvelú vianočnú atmosféru, smiech a radosť.

            Zároveň členovia žiackej školskej rady hodnotili výzdobu tried a nástenok s vianočnou tematikou. Najvyšší počet bodov získala trieda II.A. Víťazom gratulujeme!

            Ďakujeme za spríjemnenie dňa a tešíme sa na stretnutie s Mikulášom o rok!