• Prednáška Mestská polícia Sereď

          • Dňa 24. 1. 2018 sa žiaci IV. A triedy zúčastnili interaktívnej prednášky s členkou Mestekej polície v Seredi p. Kapustovou s názvom: "Urob krok vpred". Témou besedy boli  ľudské práva a ich dodržiavanie. Každý žiak dostal papierik s názvom osoby, ktorú mal predstavovať. Pani Kapustová čítala otázky a žiaci odpovedali podľa typu osoby na príslušnú otázku. Kto odpovedal kladne, postúpil dopredu. Na záver ostatní hádali, kto mal vystihovať aký charakter ( učiteľ, človek iného vierovyznania, prostitútka, rómske dievča ...). 

          • Okresné kolo SŠ vo futsale chlapcov

          • V stredu 24. januára 2018 sa dužstvo chlapcov z Obchodnej akadémie v Seredi zúčastnilo Okresného kola súťaže vo futsale chlapcov SŠ. Turnaja sa zúčastnilo 7 družstiev. Naše družstvo hralo v B skupine, kde sa stretlo so súpermi SOŠOS Galanta a SOŠOS Mostová. Vďaka lepšiemu skóre naše družstvo vyhralo skupinu B a vo finálovom stretnutí s víťazom skupiny A - Gymnáziom J. Matušku z Galanty, zvíťazilo 5:0. Vďaka tejto výhre postupujeme na krajské kolo , ktoré sa uskutoční 2. marca 2018 v Trnave. Našu školu reprezentovali: Denis Bosý, Matej Štroffek, Denis Kováčik -  zo IV. A triedy. Tomáš Kavoň a Marek Sedláček z II. B triedy, Lukáš Šípoš z II. A triedy a Martin Kuriš, Kristián Mikláš a Andrej Švehla z I. B triedy. Víťazom blahoželáme a budeme im držať palce na krajskom kole.

          • Beseda Amslico - Metlife Slovensko

          • V rámci predmetu Úvod do sveta práce sa žiaci 4. ročníka v utorok 23. januára 2018 zúčastnili besedy s p. Lomenovou  zo spoločnosti Amslico - Metlife. Počas prednášky štvrtákom predstavila viaceré finančné produkty, ktoré spoločnosť Amslico na finančnom trhu ponúka. Odôvodnila výhody a potrebu poistných produktov pre fyzické osoby. Zároveň oboznámila žiakov o možnosti pracovného uplatnenia v spoločnosti Amslico po absolvovaní strednej školy. 

          • Čistá voda - správna voľba

          • Naša škola sa zapojila do celoslovenského projektu "Čistá voda – správna voľba". Cieľom projektu je zvýšiť informovanosť ľudí o kvalite pitnej vody na Slovensku a o jej priaznivých účinkoch na zdravie človeka. Vďaka tejto aktivite sa pitná voda dostala aj k tým deťom, ktoré by si ju dobrovoľne nevybrali. Podľa prieskumov preferuje sladené nápoje až 88 % mladých ľudí. Študenti onkologickej výchovy z 2. A a 2. B triedy preto 23. januára 2018 v školskej jedálni a v kaviarničke pri bufete pripravili akciu „Čistá voda – správna voľba“ a ponúkali a nalievali svojim spolužiakom aj učiteľom lahodný nápoj – čistú vodu. Voda, tento dostupný a pritom nášmu zdraviu najviac prospešný nápoj neobsahuje žiadne farbivá, cukry ani ďalšie prídavné látky. Dúfame, že aj takýmto spôsobom študenti motivovali svojich spolužiakov k častejšiemu pitiu práve kvalitnej čistej vody.