• Innovation Camp Košice

          • Košice 14. február 2018 – stredoškoláci z celého Slovenska povedali podnikateľom, čo je dôležité pre mladú generáciu v rozhodovaní o svojej kariére. Ekonomickej súťaže s názvom Innovation Camp, ktorá sa uskutočnila v spolupráci so spoločnosťou AT&T Aspire Slovakia,  sa zúčastnilo 100 študentov. Našu školu na nej reprezentovali žiaci z 3. A triedy. Lucia Bukovská, Viktória Paldanová, Tamara Moravcová, Jakub Kúdela a Vanesa Masaryková. Účastníci pracovali v 5-členných zmiešaných tímoch na skutočnej výzve. Študenti boli požiadaní, aby vyriešili zadanie od spoločnosti AT&T Slovakia.

            Ich úlohou bolo vyriešenie problematiky zamestananosti v IT sektore, kde študenti museli vymyslieť 2 inovatívne spôsoby, vypracovať prezentáciu a plán riešenia tohto problému. Študenti pracovali v tímoch, po vypracovaní úloh svoje nápady prezentovali pred odbornou porotou a ostatnými účastníkmi. Po ukončení prezentácie porota rozhodla o víťazoch. Skupina, ktorej členom bola naša žiačka Lucia Bukovská, so svojím inovatívnym riešením obsadila krásne 3. miesto. Študenti získali nové vedomosti a zručnosti, ktoré v budúcnosti využijú v praxi aj v škole. Víťazke gratulujeme a ďakujeme aj ostatným žiakom za reprezentáciu školy!

             

          • Krajské kolo ekonomickej olympiády

          • V utorok 13. februára 2018 sa žiaci III. a IV. ročníka zúčastnili krajského kola ekonomickej olympiády v aule Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Úlohou súťažiacich bolo písomne odpovedať na otázky, ktoré boli zamerané na teoretické vedomosti z ekonomiky a makroekonómie a tiež na také, ktorých úlohou bolo logicky odôvodniť určitý ekonomický jav alebo problematiku. Organizátorom súťaže bola spoločnosť INESS - Institute of Economic and Social Studies. Vyhodnotenie krajského kola prebehne v priebehu mesiaca marec. Súťažiaci, ktorí úspešne odpovedali na otázky, môžu postúpiť na celoslovenské kolo. Gratulujeme našim dievčatám  k postupu na krajské kolo a držíme place, aby sa im podaril postup do celoslovenského.

          • Krajské kolo SIP

          • Dňa 15. februára 2018 sa v jednotlivých krajoch konali preteky v spracovaní informácií na počítači. Hosťujúcou školou v Trnavskom kraji bola OA v Senici.

            Už tretí rok sa na tejto škole víťazkou písania na počítači stala naša študentka Doan Xuan Trang (Elenka) s výkonom 387,5 úd./min.
            Školu okrem našej Elenky reprezentovali Adrika Šáliová a Lukáš Sabo z III. B triedy, ktorí okrem 10-minútového odpisu robili aj úpravu textu na PC (UTX). Adrika, ktorá urobila suverénne najviac korektúr (102) sa umiestnila na 5. mieste (urobila viac chýb) a Lukáš skončil na 8. mieste. (77 korektúr).   

            Z výsledkov máme veľkú radosť a súťažiacim blahoželáme
             

          • Veľtrh cvičných firiem v Šali

          •  

            Dňa 8. februára 2018 sa uskutočnil 9. kontraktačný veľtrh cvičných firiem v DK v Šali, ktorého organizátorom bola Spojená škola Šaľa. Veľtrhu sa zúčastnilo 30 cvičných firiem zo stredných škôl zo Slovenska a Čiech. Jednou z vystavujúcich firiem bola i naša cvičná firma Greencraft.cult, s. r. o., ktorá sa zaoberá recykláciou použitých vecí. Zástupcovia firmy - žiaci III. A triedy - úspešne prezentovali činnosť firmy, obchodovali s ostatnými zúčastnenými firmami a získali nové nápady a skúsenosti, ktoré využijú vo svojej činnosti v budúcnosti. Ich firma bola ocenená cenou mesta Šaľa.

             

             

          • Beseda s pracovníčkou ÚPSVaR Galanta

          • V rámci predmetu Úvod do sveta práce sa žiaci 4. ročníka vo štvrtok 8. februára 2018 zúčastnili prednášky na tému - ako postupoať po skončení strednej školy. Pracovníčka ÚPSVaR oboznámila prítomných, ako majú postupovať po skončení strednej školy v prípade, že sa rozhodnú pre ďalšie štúdium na vysokej, alebo sa zaevidujú na úrade práce. Zároveň informovala o súčasnej miere nezamestnanosti, ktorá je v okrese Galanta 2,05 %., predstavila rôzne kurzy a projekty, ktoré môže uchádzač o zamestnanie využiť a predstavila webovú stránku úradu práce, kde záujemca dostane potrebné informácie o zamestnaní, či postupe pri evidencii na úrade práce. Na záver prednášky si každý žiak vyplnil osobnostný test, ktorý preveril jeho silné a slabé stránky. Podľa nich sa posudzuje vhodnosť konkrétneho povolania pre príslušnú osobu. Výsledky testov boli zaujímavé, mnohých milo prekvapili a zároveň boli veľkým prínosom a usmernením pri voľbe povolania či vysokej školy.

          • Besedy s Mestskou políciou Sereď

          • Aj v druhom polroku pokračujú besedy s príslušníčkou Mestskej polície Sereď p. Kapustovou. Trieda III. A  sa zúčastnila v pondelok 5. 2. 2018 interaktívnej besedy na tému: "Konflikt a ja", cieľom ktorej bolo viesť žiakov k porozumeniu konfliktov ako súčasti sociálnych vzťahov, k porozumeniu svojho správania v konfliktnej situácii a k náhľadu na najefektívnejšie spôsoby riešenia konfliktných situácií. Trieda I. B sa  v utorok 6. 2. 2018  zaoberala témou šikanovania - spôsobmi, príčinami a dôsledkami -  na interaktívnej besede na tému: "Máme na výber".   

          • Prednáška Trnavská univerzita

          • Ako zvládnuť stres?
            Odpoveď na túto a iné otázky sme dostali dňa 6. 2. 2018 od študentiek psychológie z Trnavskej univerzity v rámci prednášky Psychohygiena.
            Rýchla doba, menej času na priateľov, rodinu, hobby, nedostatok času na seba samých... To všetko sú javy spojené s dnešnou dobou. Ako ich zvládať a ako im predchádzať? Napríklad aj niektorými z nasledovných možností:

            • riešiť problém hneď,
            • brať veci s nadhľadom a humorom,
            • vyhýbať sa stereotypu,
            • určiť si priority,
            • pravidelne relaxovať...

            Erik Brunovský, 4. B

             

          • Burza vysokých škôl: "Kam na vysokú"

          • V utorok 30. januára 2018 sa žiaci III. ročníka zúčastnili burzy vysokých škôl v športovej hale v Trnave. Na burze sa zúčastnili zástupcovia vysokých škôl z celej Slovenskej republiky. Okrem propagčných materiálov a informácií, ktoré sa naši žiaci v jednotlivých stánkoch dozvedeli, si mohli urobiť aj test vedomostných predpokladov zručností, ktorý im môže pomôcť pri výbere vhodného typu vysokej školy. Okrem vysokých škôl na burze boli aj zástupcovia firiem z Trnavy a blízkeho okolia, ktorí prezentovali možnosti pracovného umiestnenia absolventov po ukončení štúdia na strednej škole.