• Regionálne kolo súťaže z UCT

          • V piatok 23. marca 2018 si v Bratislave zmerali sily najlepší účtovníci - žiaci stredných škôl - na regionálnom kole súťaže z účtovníctva: "Mladý účtovník 2018.". Našu školu reprezentovali dve žiačky: Veronika Šmátralová z III. B triedy a Martina Braunová zo IV. B triedy. Súťažiaci účtovali vybrané účtovné operácie ručne aj v programe Omega, na záver urobili účtovnú závierku a zostavili účtovné výkazy. V súťaži rozhodoval nielen čas vyriešenia zadania, ale hlavne správnosť zaúčtovaných účtových prípadov.

            Výsledky súťaže: 

            Na regionálnom kole v Bratislave sa zúčastnilo 38 žiakov, pričom Veronika Šmátralová skončila na 2. mieste s počtom bodov 167,5 a Martina Braunová na 17. mieste s počtom bodov 142. Veronika  Šmátralová tak postupuje na celoslovenské kolo do Žiliny, ktoré sa bude konať 26. apríla 2018.

            Celkovo sa súťaže v rámci Slovenska zúčastnilo 118 žiakov, Veronika Šmátralová v celoslovenskom poradí v rámci regionálnych kôl skončila  na 9. mieste - postupovalo 15 žiakov zo všetkých troch refionálnych kôl na Slovensku. Prvá postupujúca žiačka z OA Trenčín získala 188 bodov.

            Obidvom dievčatám blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy!

          • Čaro slova

          • Ako každý rok, aj tento nebol výnimkou, sa na Galantskom osvetovom stredisku konala vo štvrtok 22. 3. 2018 okresná súťaž v prednese poézie a prózy: "Čaro slova." Našu školu reprezentovali štyria žiaci. Lukáč Sabo z III. B triedy v prednese prózy obsadil 1. miesto a postúpil na krajské kolo, ktoré sa bude konať v piatok 27. apríla 2018 v Trnave. Ema Práznovská z II. B triedy v prednese poézie obsadila pekné 2. miesto. Víťazom blahoželáme a Lukášovi budeme držať palce na krajskom  kole.

          • Celoslovenské kolo SIP Dolný Kubín

          • Vo štvrtok 22. 03. 2018 sa na OA v Dolnom Kubíne konala celoslovenská súťaž v spracovaní informácií na PC. Reprezentovala nás Elenka Doan Xuan Trang, žiačka IV. A triedy,  ktorá na súťaž postúpila ako víťazka krajského kola. Konkurencia bola silná, dvadsať  najrýchlejších pisárov z celého Slovenska. Elenka nám urobila radosť, pretože obsadila 5. miesto na Slovensku s výkonom 331,6 čistých úd./min.

          • Veľtrh PCR

          • Aj tento rok sa naša škola zúčastnila na Veľtrhu podnikania a cestovného ruchu, ktorý organizuje n. o. JA Slovensko. Vo štvrtok 22. 3. 2018 sa päť žiakov z II. A triedy spolu s p. prof. Mészárosovou zúčastnilo na Veľtrhu PCR s názvom: "Vitajte v našom regióne." Druháci si založili firmu "Naši velikáni", v ktorej prezentovali významné osobnosti spoločenského diana  Trnavského kraja. V rámci svojej firmy ponúkali exkurzie na miesta ich narodenia či celoživotného pôsobenia. Síce sa im nepodarilo vyhrať, tak ako to bolo v minulom roku, no prínosom pre nich bolo to, že na veľtrhu získali veľa nových skúsenosti, ktoré určite využijú na hodinách PCR.

          • JA Veľtrh podnikateľských talentov Bratislava

          • V stredu 21. marca 2018 štyria členovia firmy JA Miracle, ktorú založili žiaci 3. ročníka v rámci predmetu Aplikovaná ekonómia, mali možnosť zabudnúť na školské povinnosti. Ako? Účasťou na Veľtrhu podnikateľských talentov v Bratislave, ktorý každoročne organizuje nezisková organizácia JA Slovensko. Tento raz sme skúmali inovatívne produkty iných zúčastnených firiem, kreatívne zhotovenie stánkov, propagačné materiály a spôsoby komunikácie s potenciálnymi zákazníkmi. Nezmeškali sme ani zaujímavé prezentácie študentských tímov pred porotou, ktoré sa prekvapivo líšili.  Návštevy výstavných stánkov sa stali veľmi užitočnými aj pre naše budúce podnikanie. Veľtrh nám pomohol načerpať nové inšpirácie v oblasti zvládania stresu a vylepšenia predajnej stratégie. Naše postrehy, vedomosti a skúsenosti sa budeme snažiť aplikovať tak, aby sme aj v budúcnosti na podobných akciách uspeli čo najlepšie.

          • Okresné kolo SŠ vo florbale dievčat a chlapcov

          • Dňa 20. 03. 2018 sa uskutočnilo okresné kolo žiakov SŠ vo florbale dievčat v ŠH OA v Seredi. Turnaja sa zúčastnili iba dve družstvá - žiačky Gymnázia J. M. z Galanty a OA v Seredi. Ich vzájomný súboj sa skončil víťazstvom dievčat z Gymnázia J. M. z Galanty. Družstvo OA v Seredi obsadilo 2. miesto.

            V stredu 21. 03. 2018 sa tiež v ŠH OA v Seredi konalo okresné kolo žiakov SŠ vo florbale chlapcov. Na turnaji sa zúčaastnilo 6 družstiev. V semifinále sa družstvo OA Sereď stretlo s družstvom Gymnázia J. M. v Galante, ktorému podľahlo vo vyrovnanom zápase 0 : 1. V stretnutí o celkové tretie miesto sa naši chlapci stretli s Gymnáziom V. M. v Seredi, nad ktorým zvíťazili 2 : 0 a získali pohár a diplom za 3. miesto. Víťazom blahoželáme!

          • Exkurzia Mochovce a Topoľčianky

          • Dňa 13. 3. 2018 sa žiaci I. A a I. B triedy zúčastnili exkurzie do elektrárne Mochovce a zámku v Topoľčiankach. V Mochovciach si žiaci vypočuli prednášku, ktorej súčasťou boli aj dva zaujímavé dokumentárne filmy o spoločnosti JAVYS a. s. Poslaním tejto spoločnosti je prevádzkovať, udržiavať a vyraďovať jadrové zariadenia, taktiež nakladať s vyhoretým jadrovým palivom či rádioaktívnymi odpadmi.
            Po prednáške sme sa presunuli na zámok v Topoľčiankach, kde nás čakala prehliadka samotného zámku. Zámok tvoria tri renesančné krídla s manardovou nadstavbou, ktoré slúžia ako hotelová časť. Prízemné časti slúžia ako jedálenské a spoločenské miestnosti. Videli sme jednu z najväčších zbierok keramiky na Slovensku. Upútala nás aj zámocká knižnica, v ktorej sa nachádza 14 000 zväzkov kníh. Súčasťou prehliadky bola aj návšteva Zámockej kaplnky, ktorá je významným pútnickým miestom na Slovensku.
            Získali sme veľa nových informácií a zároveň zažili príjemný deň.

            Nikol Vančová, I. B

          • Prednáška Mestská polícia Sereď

          • V pondelok 12. 3. 2018 sa trieda II. B zúčastnila interaktívnej prednášky s pracovníčkou Mestskej polície v Seredi na tému: "Agresivita, násilie, tolerancia“. Cieľom prednášky bolo žiakom interaktívnou formou sprostredkovať skúsenosť a zážitok, že každý sa môže stať obeťou násilia, ale aj potenciálnom agresorom, rozvíjať zručnosť konštruktívnej reakcie na násilie a hodnoty tolerancie a zodpovednosti.

          • Krajské kolo žiakov SŠ vo futsale

          • Dňa 1. marca 2018 sa družstvo našich chlapcov, ako víťaz okresného kola, zúčastnilo krajského kola žiakov SŠ vo futsale chlapcov v Trnave.
            Na turnaji sa zúčastnilo 6 družstiev, ktoré boli vylosované do dvoch skupín. Naši chlapci boli v skupine B spolu s OA Hlohovec a Športovým gymnáziom Dunajská Streda.
            Zo skupiny B postúpili ako víťazí do finále, kde sa stretli s družstvom SSOŠ Skalica, ktorému po vyrovnanom boji podľahli 1:3 a obsadili pekné 2. miesto.
            Družstvo OA Sereď reprezentovali: D. Bosý, M. Štroffek, D. Kováčik zo 4. A triedy, L. Brodanský z 3. A triedy, M. Sedláček a T. Kavoň z 2. B triedy a M. Kuriš, K. Mikláš a A. Švehla z 1. B triedy. Martin Kuriš z 1. B triedy bol vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja.
            Víťazom blahoželáme!