• Medzinárodný športový turnaj v Hodoníne

          • Už po štvrtý krát sme sa zúčastnili medzinárodného športového turnaja stredných škôl, ktorý sa každoročne koná v rámci spolupráce a podpory športových aktivít na stredných školách.  
            Do tohto projektu sú zapojené stredné školy z Čiech, Slovenska a Rakúska: OA Hodonín, OA Sereď, ZSŠ Holíč, HA Gänserndorf z Rakúska a tento rok pribudla ďalšia škola z Rakúska - HA Korneuburg. Turnaj každý rok organizuje iná zúčastnená škola, v tomto roku sa turnaj konal 18. júna 2019 na Obchodnej akadémii v Hodoníne.

            Súťaží sa v troch športových aktivitách – futbalový turnaj, volejbalový turnaj a stolnotenisový turnaj. Futbalový turnaj sa konal na umelom ihrisku za školou, volejbalový a stolnotenisový turnaj sa odohrával v Športovej hale TJ Sokol Hodonín. S niektorými súťažiacimi sme sa stretli už po minulé roky, ale pribudli aj nové tváre. S chuťou sme si zahrali futbal, volejbal a stolný tenis, pričom v niektorých zápasoch sa nám darilo viac v iných menej. Na tomto turnaji však nejde o to, kto vyhrá, ale o to, aby sme obnovili staré priateľstvá alebo nadviazali nové, prípadne si precvičili cudzí jazyk.

            Po skončení turnaja sme sa skvele naobedovali a po slávnostnom ukončení sme sa pobrali domov s tým, že sa uvidíme zasa o rok. Už teraz sa na to tešíme.

            Športovci OA Sereď

          • ZAV - talenty 1. ročníkov 2019

          • V dňoch 11. – 12. 06. 2019 sa konal 2. ročník súťaže v pracovaní textov na PC „ZAV – talenty 1. ročníkov 2019 v Detve“. Z našej školy sa súťaže zúčastnili 2 žiačky – Sára Skubeňová a Adela Krajčovičová z I. A triedy. Dievčatá absolvovali takúto súťaž prvý krát a zbierali cenné skúsenosti. Môžeme však pochváliť Adelu Krajčovičovú, ktorá z 22 účastníkov obsadila krásne 7. miesto v 10 minútovom odpise z obrazovky (penalizácia 100 úderov za chybu). Pevne veríme, že ich súťaž motivovala k tomu, aby svoje schopnosti a nadanie naďalej zdokonaľovali. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • II.A v KC Priestor

          • ŠTUDENTKY Z OBCHODNEJ VEDIA, AKO NA TO

            ...ako vyriešiť problém s odpadmi, ako zabaviť klientov domovu dôchodcov, či ako oživiť priestor v okolí školy.

            Stredoškoláčky vymysleli súťaže, kultúrne podujatia i prerábku priestoru a vyskúšali si tak rolu dobrovoľníčok. Zažili, ako to prebieha na takom workshope programu www.priestorprerozvoj.sk

            Vďaka za vaše skvelé nápady, poputujú ďalej do organizácií.

            zdroj: fb Priestor - https://www.facebook.com/kcpriestor/https://www.facebook.com/kcpriestor/

          • AmCham - Mentor Network Program

          • Dňa 16. 05. 2019 sa žiaci IV.B triedy Lukáš Sabo a Lujza Vrždiaková zúčastnili mentoringového programu na pôde rezidencie amerického veľvyslanectva v Bratislave pod záštitou Americkej obchodnej komory na Slovensku.

            Tohto mentoringového programu sa zúčastnili aj vrcholoví predstavitelia, manažéri a obchodný zástupcovia z firiem ako je Google, AT&T, Metlife, Iron Mountain, Komunálna poisťovňa, CSI Leasing a mnoho iných. Študenti kládli mentorom rôzne otázky z oblastí financií, manažérskych zručností, motivácie či podnikania. Diskusia však neprebiehala iba v slovenčine. Na priebeh akcie sa prišla pozrieť aj Natasha Franceschi, ktorá pracuje ako zástupkyňa amerického veľvyslanectva na Slovensku.  Po absolvovaní tohto eventu môžu študenti získať aj osobnú konzultáciu s vybraným mentorom, ktorý im budem pomáhať pri napĺňaní ich cieľov.