• Divadlo J. Palárika v Trnave - Palárik (a to jeho teátro)

          • Prváci sa spolu s triednymi učiteľkami vybrali vlakom na divadelné predstavenie Palárik (a to jeho teátro). Pekne oblečení, dobre naladení a pripravení na príjemné zážitky. Javisko, hľadisko, herec, režisér či buletin toto všetko ich čakalo v Trnave. Pred očami sa im odvíjal príbeh človeka, ktorý sa snažil povýšiť slovenský národ na úroveň iných európskych národov. Nechýbal satirický humor, nadhľad a podmanivá hudba. Inscenácia sa nám páčila a plný príjemných pocitov sa tešíme na ďalšie predstavenia.

          • Oznam

          • Riaditeľka školy oznamuje všetkým rodičom a žiakom, že dňa 27.03.2024 nebude školská jedáleň z organizačných príčin v prevádzke.

            Z tohto dôvodu bude skrátené vyučovanie, 6. hodina bude končiť o 11.20 h a 7. hodina o 12.00 h.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Čaro slova

          • 21. marec je prvým jarným dňom. Dnes si zároveň pripomíname význam a krásu poézie, nakoľko bol dnešný deň v roku 1999 vyhlásený UNESCOM za Svetový deň poézie. Krajšie sme ho osláviť nemohli, než okresným kolom súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy, súťažou „Čaro slova.“

             

            Našu školu v 4. kategórii reprezentovali šikovné a talentované recitátorky, Sofia Lenická z triedy 1. B a Hana Valábková z triedy 2. B. Dievčatá odhodili stres, predviedli svoju nadanosť a úžasný výkon, za ktorý im srdečne gratulujeme!

          • Basketbal chlapci

          • Vo štvrtok 29. 2. 2024 sa odohrali zápasy okresného kola v basketbale chlapcov v Športovej hale Sokolovňa v Seredi. Po odohratí všetkých zápasov družstvo chlapcov v zložení: Matúš Melicher – 4. ročník, Matej Baláži, Martin Godály, Lukáš Kobelár, Matúš Slezák, Truong Anh Hai Duc, Truong Anh Quang Duc – 3. ročník, Šimon Jančich, Viliam Labaj, Ivan Mizera – 2. ročník a Jakub Vlkovič, Martin Pazúr – 1. ročník, nakoniec nenašlo konkurenciu a obsadilo krásne 1. miesto, ktoré im zabezpečilo postup do krajského kola.

            Víťazom gratulujeme a želáme veľa úspechov v ďalšom kole súťaže!

          • Stolný tenis

          • V utorok 27. 2. 2024 sa družstvo dievčat a chlapcov z našej školy zúčastnilo okresného kola turnaja v stolnom tenise v Galante. Družstvo dievčat v zložení: Nina Mesárošová 2. B, Sophia Alexandra Antalová 3. A, Chiara Štrpková 4. B a Karin Lukačovičová 4. B, podalo výborný výkon a pri troche šťastia mohli vyhrať celý turnaj. Súťažili 3 družstvá dievčat, naše dievčatá skončili na 2. mieste.

            Družstvo chlapcov malo väčšiu konkurenciu ako dievčatá. Zúčastnilo sa na ňom 7 družstiev. Našu školu reprezentovali: Matúš Slezák 3. B, Matej Baláži 3. B, Alexej Kiss 3. B a Martin Godály 3. A. V celkovom hodnotení chlapci skončili tiež na 2. mieste.

            Gratulujeme za pekné umiestnenie a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • Obnovenie prezenčnej výučby

          • V piatok 1. marca 2024 je obnovená prezenčná výučba podľa rozvrhu. Pripomíname, že strava a pitný režim nie sú zabezpečené, nakoľko voda nie je pitná. Vodu odporúčame priniesť si vlastnú (balenú).

          • Oznam

          • Z dôvodu poruchy vodovodného potrubia počas predchádzajúcich dní, sa v piatok nevarí. V prípade prezenčnej výučby je potrebné si doniesť vlastnú vodu a stravu.

            O zajtrajšom vyučovaní Vás budeme informovať na stránke školy - cez EduPage.

          • Opätovná porucha vodovodného potrubia

          • Z dôvodu opätovnej poruchy na vodovodnom potrubí v meste Sereď bude vyučovanie vo štvrtok 29. 2. 2024 realizované dištančne. Žiaci sú povinní riadiť sa pokynmi vyučujúcich a plniť úlohy zadávané cez EduPage. O ďalšom vývoji Vás budeme informovať.

          • Riaditeľské voľno

          • Dňa 28. februára 2024 (streda) z technických príčin - havária vody v meste Sereď - udeľuje riaditeľka školy riaditeľské voľno. Všetci stravníci sú z obeda odhlásení.

          • Re-power Camp

          • 27.februára 2024 sa vybraní žiaci zúčastnili súťaže Re-power Camp, ktorej cieľom je stimulovať kreatívne a inovačné schopnosti žiakov.  Žiaci pracovali na reálnej výzve v 6-členných zmiešaných tímoch. Ich úlohou bolo nájsť  v obmedzenom čase najlepšie riešenie na danú tému a prezentovať ho pred odbornou porotou. Vďaka tejto súťaži si žiaci vyskúšali tímovú prácu, rozvíjali svoje komunikačné a prezentačné zručnosti. Súťaž im priblížila fungovanie reálneho podnikateľského prostredia.

            Nápady, ktoré stredoškoláci vytvorili za jedno dopoludnie, boli nielen kreatívne, ale aj detailne prepracované. Kľúčovým kritériom hodnotenia bola aj realizovateľnosť nápadu s prihliadnutím na dostupné zdroje.

            Porota na konci dňa ocenila mnohé z nápadov. Medzi nimi vynikol napríklad nápad na aplikáciu motivujúcu deviatakov k lepším výsledkom v testovaní. Táto aplikácia nebola jediná. Inovatívny prístup k vzdelávaniu predstavili aj študenti s aplikáciou EduMate a technológiou umelej inteligencie, kde interaktívny učiteľ poskytuje vzdelávanie a testovanie. Ocenenia získali aj študenti, ktorí sa zamerali na podporu detí z neúplných rodín, poskytujúc im prostredníctvom programu bezplatný prístup k doučovaniu. Medzi ocenenými sme mali aj zástupcu našej školy Jána Vozára z 2.B triedy, ktorý so svojím tímom získal krásne 3. miesto.

            Bol to deň nabitý inováciami, počas ktorého žiaci opustili svoju komfortnú zónu a získali cenné a praktické skúsenosti.

            Súťaž Re-power Camp bol realizovaný v rámci projektu Re-power Your Futures s podporou UniCredit Foundation.

          • Lyžiarsky výcvik – február 2024

          • Aj tento rok sa 48 študentov druhého a tretieho ročníka a 4 inštruktori z radov učiteľov zúčastnilo v dňoch 12. – 16. februára 2024 lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu.

            V pondelok ráno sme vyzbrojení lyžami, lyžiarkami, prilbami a batožinou nastúpili do dvoch autobusov a vyrazili smer Donovaly. Ubytovaní sme boli neďaleko lyžiarskeho svahu v zrekonštruovanom hoteli Ski Donovaly. Hneď poobede sme sa všetci obliekli a s lyžami vyrazili na svah, aby študenti ukázali svoje lyžiarske umenie. Podľa predvedených lyžiarskych schopností sme študentov rozdelili do štyroch družstiev. V prvom boli najzdatnejší lyžiari a vo štvrtom takí, ktorí nemali s lyžovaním žiadne skúsenosti. V druhom a treťom družstve boli lyžiari, ktorí ešte potrebovali získať väčšie skúsenosti a dopilovať svoje lyžiarske zručnosti. V utorok ráno sme začali s výcvikom - pohyb na lyžiach, zastavenie bez pádu, ako sa otočiť s lyžami, ako robiť oblúčiky, prisúvanie lyží, jazda po zjazdovke, ako chodiť na vleku a na sedačkovej lanovke a tak ďalej. Tí zdatnejší si to len zopakovali, menej zdatní sa to postupne naučili.     

            V stredu popoludní sme si dali od lyžovania pauzu. Urobili sme si peknú vychádzku a kabínkovou lanovkou sme sa vyviezli na najvyšší kopec v okolí – na Novú hoľu. Mali sme šťastie na krásne jasné a slnečné počasie a z Novej hole bol nádherný výhľad na všetky strany, dokonca sme videli zasnežený Kriváň vo Vysokých Tatrách.

            Snehové podmienky na Donovaloch neboli práve najlepšie, teplota bola nad nulou, sneh bol trochu mokrý a ťažký a o to viac sme sa museli namáhať na svahu. Napriek sťaženým podmienkam sme si pobyt na horách užili, všetci sme sa zdokonalili v lyžovaní a aj tí najslabší lyžiari sa naučili bez problémov zlyžovať svah na Záhradišti na Donovaloch.

            Vo štvrtok večer sme sa ešte zabavili na diskotéke, ktorú usporiadal hotel pre všetky lyžiarske kurzy ubytované v hoteli. V piatok po dopoludňajšom lyžovaní sme sa pobalili, naobedovali, naskladali svoju batožinu do pristavených autobusov a spokojní, unavení a plní zážitkov sme sa vydali na spiatočnú cestu domov. Domov sme sa všetci tešili, ale určite budeme dlho spomínať na našu lyžovačku na Donovaloch.                                                                                              

          • Valentín na OA

          • Sviatok sv. Valentína pripadá na 14. február. Je sviatkom všetkých zamilovaných a slávi sa po celom svete. Zamilovaní sa navzájom obdarúvajú valentínkami a ďalšími romantickými darčekmi, aby vyjadrili hĺbku svojich ľúbostných  a priateľských citov.
            Aj na našej škole sme si spríjemnili tento deň akciou „Valentínska pošta“. Žiaci mohli vhodiť do pripravenej valentínskej schránky rôzne odkazy plné lásky a vďaky pre svojich spolužiakov, kamarátov či učiteľov.  Naozaj sme mali čo robiť, aby sme ich všetky roztriedili.
            V deň Sv. Valentína žiaci I. B triedy – Matej a Leo odovzdali srdiečkové valentínky do tých správnych rúk. Žiaci sa veľmi tešili, keď sa ich odkaz dostal k tomu správnemu príjemcovi a verím, že o rok tých krásnych červených srdiečok bude ešte viac. 

          • Prijímacie skúšky pre šk. r. 2024/2025

          • V zmysle § 65 ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov Obchodná akadémia oznamuje plán výkonov pre školský rok 2024/2025:

            Odbor: 6317 M obchodná akadémia

            Počet tried a prijímaných žiakov: 2 triedy, 55 žiakov

            Termín prijímacích skúšok:                         

            1. termín - 02. máj 2024
            2. termín -
            06. máj 2024

             

            Kompletné informácie o prijímacích skúškach v sekcii Prijímacie skúšky.

          • Krajské kolo SIP

          • V stredu 7. februára sa naši traja rýchlopisci zúčastnili krajského kola v spracovaní informácií na počítači v Senici. Žaneta Pusztakürtiová zo 4. A súťažila v dvoch disciplínach: písanie na počítači a úprava textu na počítači, kde obsadila výborné 2. miesto s 88 korektúrami a 3 chybami.

            Samuel Kurinec z 3. A si vybojoval tiež krásne 2. miesto (s 377,6 údermi za minútu) v písaní na počítači.

            Do tejto disciplíny sa zapojil aj Adrián Švehla z 2. A, v ktorej ako jediný druhák splnil kvalifikačný limit.

            Gratulujeme!

          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 17. januára 2024 sa konalo Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku v Galante. V kategórii 2D našu školu reprezentoval Andrej Halada z III. A triedy. Andrej sa umiestnil na 1. mieste a postupuje na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 14. februára v Trnave.

            K úspechu blahoželáme a prajeme veľa šťastia v krajskom kole!

          • Konzultačné rodičovské schôdzky

          • Vážení rodičia,
            oznamujeme Vám, že dňa 30. januára 2024 (utorok) budú konzultačné rodičovské schôdzky.
            Triedne učiteľky budú riešiť stretnutia individuálne – v prípade potreby budete kontaktovaní na prípadnú konzultáciu.

          • Skrátené vyučovanie 29. 1. 2024 (pondelok)

          • Dňa 29. januára 2024 bude skrátené vyučovanie z organizačných dôvodov. Vyučovanie končí 6. hodinou o 11.20 h, 7. hodina odpadá. Obedy budú vydávané od 11.20 h.

            Ďakujeme za pochopenie.

             

          • ZAV Zvolen 2024

          • Opäť po roku sa študenti našej školy zúčastnili on-line súťaže v písaní na počítači ZAV Zvolen. Písali 25 minútových odpisov a dve desaťminútovky s penalizáciou 50 a 100 úderov za chybu. Obchodnú akadémiu v Seredi reprezentovalo 11 študentov z 2. – 4. ročníka. Každý súťažil sám za seba a zároveň všetci tvorili jeden tím.
            V súťaži jednotlivcov sa Samuel Kurinec z 3. A triedy umiestnil zo všetkých súťažiacich z celého Slovenska na krásnom 5. mieste. V súťaži družstiev sme sa umiestnili na 15. mieste spomedzi všetkých zúčastnených škôl.
            Všetkým našim študentom ďakujeme za reprezentáciu.