• O predmete

        • Obsah učiva sa zameriava na základné vlastnosti, rozdelenie a získavanie surovín i materiálov. Ďalej na hodnotenie a ukazovatele kvality surovín, materiálov a tovaru, certifikáciu a zhodu, ochranu vlastností skladovaním a balením. Prostredníctvom tohto vyučovacieho predmetu si žiak  osvojí aj zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

          Obsah vyučovacieho predmetu

          Žiaci získavajú vedomosti o úprave a o použití surovín a materiálov, učia sa o vplyve zloženia surovín a  materiálov na vlastnosti finálneho produktu. Oboznamujú sa s tovarovým sortimentom a so spôsobmi manipulácie s tovarom ako je preprava, balenie, skladovanie a ošetrovanie tovaru. Zároveň podáva prehľad základných tovarových skupín. Žiaci sa učia hospodárnemu vzťahu k majetku.

          Ciele vyučovacieho predmetu

          Vzdelávacia oblasť rozvíja u žiakov všeobecné poznatky, potrebné pre pracovné ekonomické činnosti v obchodných strediskách, strediskách výrobných i odbytových ako aj v strediskách cestovného ruchu. Rozvíja podnikateľské myslenie v oblastiach spojených s výrobou, odbytom, skladovaním a ošetrovaním tovaru a v oblasti služieb.