• Slávnostné kladenie vencov pri Pamätníku Legionára na Námestí Republiky.

          • Študenti prvého ročníka sa spolu s vyučujúcimi dňa 28. júna 2023 zúčastnili pietnej spomienky na počesť bojovníkov, ktorí bránili Slovensko proti armáde Maďarskej republiky rád. Slávnostné kladenie vencov sa konalo pri Pamätníku Legionára na Námestí Republiky.
            Ceremoniálu sa zúčastnili zástupcovia Veľvyslanectva ČR, Ministerstva obrany SR, Trnavského samosprávneho kraja, zástupcovia mesta Sereď i samotní občania mesta. Študenti si vypočuli štátne hymny Českej a Slovenskej republiky, príhovor zástupkyne Veľvyslanectva ČR, zástupcu Trnavského samosprávneho kraja Mgr. Jozefa Viskupiča, primátora mesta Sereď Ing. Ondreja Kurbela a ďalších významných predstaviteľov.

          • Júnové knižné hody...

          • "Projekt realizovaný s finančnou podporou mesta Sereď."

            Aj v priebehu mesiaca jún sme pokračovali v realizácii projektu Knižné hody. Tento rok venované 30. výročiu vzniku samostatnej SR: "Aká si mi krásna, ty rodná zem moja...". Realizácia projektu pozostávala z troch častí. Prvá časť bola určená pre žiakov našej školy. Žiaci jednotlivých tried boli rozdelení po skupinkách, každá skupinka si vyžrebovala príslušný samosprávny kraj. Pozorne si prečítali panely propagujúce jednotlivé kraje  a potom v skupinách riešili pripravené aktivity - krížovky, tajničky, osemsmerovky, puzzle, pexeso a vyplnili tiež test, v ktorom sa nachádzali otázky k obrázkom a textom, ktoré si pozreli na paneloch. Vyriešené aktivity boli bodovo ohodnotené a bolo zostavené poradie úspešnosti riešenia. Na prvom mieste skončila trieda   2. B žiaci  s percentom úspešnosti 83 %.

            Druhá časť bola venovaná žiakom základných škôl. Navštívili nás žiaci základných škôl: ZŠ Šintava, ZŠ J. A. Komenského, Cirkevnej ZŠ a ZŠ J. Fándlyho v Seredi. Na úvod si vypočuli krátku prezentáciu o histórii slovenského národa a formovaní samostatnej SR a oboznámili sa s významom štátnych symbolov. Po rozdelení do skupín si najprv pozreli prezentácie o krajoch SR, ktoré si pre nich pripravili žiaci OA. Následne si ešte prezerali panely, propagujúce jednotlivé kraje a potom sa tiež rozdelili do skupín. Každá skupina spracovávala aktivity príslušného samosprávneho kraja. Po ukončení boli aktivity bodovo ohodnotené a najlepší traja riešitelia dostali vecné odmeny. Aj takouto formou rovesníckeho vyučovania sa dozvedeli veľa nových zaujímavých vecí na našom krásnom Slovensku.

            V rámci tretej časti sme navštívili materské školy v Seredi. Dievčatá oblečené ako princezné maličkým porozprávali o hradoch a zámkoch, ktorých u nás máme naúrekom. Niektorí hrady a zámky poznali, lebo tam už boli so svojimi rodičmi a starými rodičmi. Potom detičkám prečítali rozprávku o princeznej Štebotke a spolu sa zahrali rôzne hry. Na záver detičkám rozdali malé darčeky, ktoré im pripravili žiaci našej školy. Aj takotuo formou sa dá už od útleho detstva vštepovať láska k rodnej krajine a formovať národné povedomie. Po prázdninách ešte budeme ralizovať aktivity v spolupráci s DSS v Seredi.