• Kam na vysokú?

          • Prezentácia vysokých škôl a deň s firmami 2020

            Dňa 28. januára sa žiaci 3. A a 3. B zúčastnili v Trnave na prezentácii vysokých škôl a firiem z nášho regiónu.  Stretli reprezentantov rôznych vysokých škôl, študentov či pedagógov, ktorí ochotne odpovedali na ich zvedavé otázky o štúdiu na vysokej škole. Zamestnávatelia im predstavovali svoje spoločnosti a možnosti na zamestnanie sa po skončení strednej školy.  Na záver  absolvovali workshop spoločnosti Union, kde sa dozvedeli viac o tejto spoločnosti a zistili, že aj sny sa dajú ľahko a jednoducho zrealizovať.

          • Okresné kolo - futsal žiakov SŠ

          • Dňa 16. 1. 2020 sa družstvo chlapcov zúčastnilo okresného kola súťaže vo futsale žiakov SŠ v Galante. Spolu 8 družstiev hralo v dvoch skupinách. Naši chlapci hrali v skupine A, kde sa stretli so SOŠOS Galanta, Súkromným bilingválnym gymnáziom Galanta a SOŠ Mostová. V skupine A sme obsadili 2. miesto. V poslednom stretnutí sme hrali s Gymnáziom Z. Kodálya Galanta, nad ktorým sme vyhrali 3:1 a obsadili sme tak pekné celkové  3. miesto. Blahoželáme! 

          • Deň jazykov

          • Hoci si Európsky deň jazykov pripomíname 26. septembra, my sme si ten náš usporiadali dňa 19. decembra. Žiaci 1. – 3. ročníka si pripravili rôzne aktivity (kvízy, tajničky, puzzle, či praktické úlohy)  na tému  geografia, kultúra, tradície, zaujímavosti,  ... krajín, ktorých jazyk sa učíme. A tak sme vo štvrtok „cestovali“ a spoznávali krajiny. V Rusku (3.B) sme si zaspievali tradičné piesne, či ochutnali bliny (palacinky). V Nemecku (2.A) sme si zalietali s čarodejnicami na Brocken. V Rakúsku (2.B) sme sa mohli porozprávať s Franzom Jozefom a Sisi. Zistili sme, že živú ježuru môžeme vidieť okrem Zoo iba v Austrálii (3.A).  V Británii(1.B)  sme ochutnali „ich“  čaj  spolu s koláčikmi a naučili sme sa, že crackers, ktoré si dávajú na Vianoce nie sú na jedenie. A hoci Santa v USA (1.A) neprišiel, ochutnali sme  aspoň koláčiky, ktoré naňho čakali pri krbe. Náš cestovateľský deň sme zakončili v Dome kultúry  návštevou divadelného predstavenia Jack and Joe v anglickom jazyku.