• Záverečný júnový týždeň

          • Posledný týždeň školského roka je vždy iný ako ostatné dni počas roka. Známky sú už uzatvorené a žiaci čakajú na prázdniny. Všetci sme spoločne absolvovali branné cvičenie v areáli školy, pripravili si učebnice do ďalšieho ročníka. Prváci zažili so seredskými ženistami vynikajúce doobedie s vojenskou atmosférou. Druháci navštívili a lepšie spoznali nám blízku Trnavu. Tretiaci absolvovali zaujímavé prednášky o slobode a demokracii. Toto všetko vyvrcholilo v piatok slávnostným ukončením školského roka a odovzdaním zaslúžených vysvedčení.

            Prajeme vám, aby ste načerpali počas nasledujúcich dvoch mesiacov nové sily a prežívali nie prázdne dni.

            Tešíme sa na vás v septembri!

          • Literárna exkurzia v Trnave

          • V utorok 25. júna sme sa s 2. ročníkom vybrali za dejinami Trnavy, nazývanej aj Malý Rím najmä pre jej veľké množstvo kostolov či kostolíkov. V minulosti bola významným mestom, pretože sa stala sídlom arcidiecézy, ktorá sem bola prenesená z Ostrihomu. Bolo to v čase, keď Uhorsko napadli Turci.

            Naše prvé kroky viedli k súsošiu Antona Bernoláka, ktorý ako prvý kodifikátor spisovnej slovenčiny v r. 1787 pôsobil v Trnave ako katolícky kňaz.

            Následne sme sa už s pánom sprievodcom pozreli na radnicu a na jej rozsiahly areál, ktorého súčasťou je aj stará radnica a žalár. Dozvedeli sme sa, že Trnava je posledným mestom na Slovensku, v ktorom pretrvávalo mučenie čarodejníc v žalároch, a aj ich upálenie.

            Trnava, to nie sú len temné čarodejnícke procesy. Nakoľko sme boli v Malom Ríme, nevynechali sme hlavný mestským chrám, Baziliku sv. Mikuláša (Hrubý kostol) s kaplnkou Panny Márie Trnavskej. Tá mesto zachránila trikrát, a to pred Turkami, habsburskými povstaniami a pred epidémiou moru. Bazilika sa  nachádza na najvyššom bode mesta a na mieste stredovekého trhoviska. Najväčším a najhonosnejším chrámom je dvojvežový Kostol sv. Jána Krstiteľa v barokovom štýle s najväčším oltárom na Slovensku.

            Mesto je však známe aj Trnavskou univerzitou, najstaršou univerzitou na Slovensku, ktorá vznikla v r. 1635.

            Trnava je nádherné mestečko, ktoré dýcha bohatou históriou a my sme radi, že sme ho mohli bližšie spoznať.

          • Študenti ocenení mestom Sereď

          • Školská, športová a bytová komisia mesta Sereď aj tento rok ocenila takmer 200 talentovaných mladých ľudí. Medzi ocenenými boli aj naši žiaci:

            • Marianna Adámiková, Sofia Kurincová, Karolína Surová, Karolína Psotová, Marta Kotlárová, Simona Rózsová, Alexandra Černá, Petra Burianová a Barbora Ďuračková - Dievčatá sa so svojou cvičnou firmou FitHell - jej činnosťou boli on-line cvičenia zamerané na zdravý životný štýl - prebojovali v prvom on-line kole veľtrhu v konkurencii 67 cvičných firiem z Čiech a Slovenska na Veľtrh v Prahe, na ktorom sa zúčastnilo 25 cvičných firiem. Obsadili 1. miesto v kategórii "Najlepší vianočný plagát cvičnej firmy" a 4. miesto v kategórii "Najlepšia prezentácia cvičnej firmy".
            • Karin Lukačovičová, Samuel Hujo, Veronika Mikulová a Viktória Töröková - ich družstvo si vybojovalo 1. miesto v regionálnom kole na Olympiáde o verejnej správe a postúpilo do celoštátneho kola, kde obsadili 4. miesto.
            • Nikolas Knažík - Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave vyhlásila súťaž "Mladý marketér", cieľom ktorej bola podpora vzdelávanie mladých ľudí v oblasti marketingu. Spomedzi 160 zaregistrovaných žiakov Nikolas postúpil so svojou súťažnou prácou medzi 10 najlepších žiakov na Slovensku.
            • Andrej Halada - obsadil 1. miesto na okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku v Galante.
            • Samuel Kurinec – na celoslovenskom kole súťaže SIP - spracovanie informácií na počítači v Prievidzi obsadil 6. miesto v kategórii 10- minútový odpis textu na PC s výkonom 394,8 čistých úderov za minútu. Do celoslovenského kola postúpil z 2. miesta v krajskom kole, ktoré sa konalo na OA v Senici.
            • Žaneta Pusztakürtiová - Na krajskom kole súťaže SIP - spracovanie informácií na počítači v kategórii UTX - úprava textu na počítači obsadila 2. miesto s výborným výkonom 88 korektúr.
            • Sarah Yasmin Zrayer - V súťaži Ekonomická olympiáda sa Yasmin prebojovala spomedzi 10 730 prihlásených žiakov, ktorí sa zapojili do on-line kola súťaže z celého Slovenska najprv do krajského kola a odtiaľ postúpila medzi 50 najlepších žiakov na finálové kolo v hoteli Devín v Bratislave.
            • Ján Vozár – Janko sa zúčastnil na celoslovenskej súťaži Re-power Camp - cieľom ktorej je stimulovať kreatívne a inovačné schopnosti žiakov. Žiaci prezentovali inovatívne metódy vzdelávania s využitím umelej inteligencie a rôzne iné nápady. Janko bol v tíme žiakov, ktorí obsadili so svojim nápadom 3. miesto.
            • Lenka Karolová - Celoslovenská súťaž JA Citi Innovation Camp - určená pre žiakov SŠ. Súťaž má rozvíjať nápaditosť a tvorivé myslenie žiakov. Žiacke tímy mali vymyslieť nový podnikateľský nápad so vstupným kapitálom 1000 eur. Lenka sa spolu so svojim tímom umiestnila na 3. mieste.
            • Matúš Melicher, Martin Godály, Truong Anh Hai Duc, Truong Anh Quang Duc, Viliam Labaj, Ivan Mizera, Šimon Jančich, Martin Pazúr, Jakub Vlkovič – na župnej olympiáda TTSK družstvo chlapcov obsadilo v športovej disciplíne basketbal chlapcov SŠ 3. miesto. Chlapci postúpili na župnú olympiádu z krajského kola v Galante, kde si vybojovali 1. miesto.

            Ďakujeme za reprezentáciu!

            zdroj fotografií: https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2024-06-26-slavnostne-ocenovanie-najuspesnejsich-ziakov-a-studentov-v-sk-roku-2023-2024

          • Jazykovo-poznávací pobyt v Hastings

          • Dňa 9.6. 2024, bola náhodou nedeľa, sme všetci (teda 27 žiakov a 2 učiteľky) nastúpili do autobusu a vydali sa do Veľkej Británie. Že to bola cesta dlhá, nemusíme pripomínať. Odmenou  za dlhé čakanie v prístave v Calais nám snáď bola plavba trajektom a pohľad na biele útesy v okolí Doveru. Príchod do Hastings a rozdelenie do rodín sme už ani nevnímali.

            Na druhý deň ráno sme však už plní energie a najmä očakávania stáli pred školou, vlastne pred hotelom Royal Victoria, kde prebiehalo vyučovanie.  Ešte rozdelenie do 3 skupín, a už sme poslušne kráčali za našimi lektorkami. Počas 3 vyučovacích dní sme absolvovali rôzne aktivity. Samozrejme, že tento výlet nebol iba o sedení v škole. Vždy popoludní na nás čakal zaujímavý program. Navštívili sme mestečko Battle, kde sa odohrala slávna bitka pri Hastings (Áno, čítate správne. Keďže v angličtine by battle of Battle vyznelo naozaj zvláštne, tak ju poznáme ako battle of Hastings). Na druhý deň na nás čakalo mesto Brighton s najstarším akváriom na svete. Milovníci prírody si prišli na svoje vo štvrtok, keď sme vyrazili na krátku (3 kilometrovú) prechádzku po útesoch od Beachy Head po Seven Sisters. Farba týchto útesov dala Veľkej Británii prezývku krajina Albionu (lat. alba = biela). Škoda, že sa postupne zosúvajú do mora.

            V piatok ráno sme sa rozlúčili s rodinami, nastúpili do autobusu a tešili sa na Londýn. Prehliadku mesta sme začali plavbou loďou po Temži, a potom už nasledoval rýchly presun po najznámejších pamiatkach. Počasie nás trošku potrápilo (kombinácia slnečné okuliare na hlave a dáždnik v ruke bola samozrejmosťou 😊), ale napriek tomu sa nám  Londýn veľmi páčil  a určite budeme naňho dlho spomínať. Viacerí si zapamätajú najmä cestu preplneným metrom a snahu nestratiť sa.

            Cesta domov prebehla veľmi rýchlo vďaka kultúrnemu programu, ktorý sa niesol celým autobusom. 

          • Júnové knižné hody

          •      "Projekt realizovaný s finančnou podporou mesta Sereď"

                  V mesiaci jún pokračuje projekt Knižné hody aktivitami, ktoré realizovali žiaci našej školy navzájom s využitím rovesníckeho a skupinového vyučovania. Žiaci 1. – 3. ročníka postupne riešili interaktívne zadania – krížovky, osemsmerovky, hádanky, tajničky a testy, pričom mohli využiť materiály, ktoré boli pútavou formou zapracované na zhotovených paneloch. Výsledky testov boli percentuálne vyhodnotené a bude zostavené poradie tried, podľa úspešnosti riešenia. Trieda s najlepšími výsledkami dostane na konci roka zaslúženú odmenu.

                   V druhej časti projektu druháčky spolu s vyučujúcou p. Kormanovou a Račkovičovou, navštívili materské školy v Seredi – MŠ Komenského B, MŠ Podzámska, MŠ Murgašova a MŠ Komenského A. Detičkám v škôlke najprv krátko porozprávali o našej škole, čo sa učíme, čo sa všetko v škole organizuje. Odborné predmety by maličkým ešte nič nehovorili, ale keďže jedným z predmetov na škole je aj telesná a športová výchova, v rámci ktorej sa robia rôzne športové aktivity, práve z týchto si pre nich naši pripravili. Spolu si zacvičili, plnili rôzne športové disciplíny – beh, preskakovanie cez prekážky a iné. Na záver škôlkari dostali medaily, sladkú odmenu, vymaľovanky a malé darčeky, ktoré pre nich vyrobili žiaci OA na voliteľných predmetoch.

                  V tretej časti sme na našej škole privítali žiakov základných škôl: Cirkevnej ZŠ, ZŠ kráľa Svätopluka zo Šintavy, ZŠ J. Fándlyho a ZŠ J. A. Komenského. Žiaci základných škôl si najprv pozreli krátke video o škole a školských a mimoškolských aktivitách. Potom sa rozdelili do skupín, prezerali si panely a tiež spoločne riešili interaktívne zadania – osemsmerovky, tajničky, krížovky, zahrali sa puzzle a pexeso, ktoré boli obsahovo a tematicky zamerané na  jednotlivé odborné predmety. Najlepší riešitelia boli ocenení darčekom a všetci zúčastnení dostali sladkú odmenu. Na záver si žiaci základných škôl prezerali priestory školy. Aktivity sa im páčili, dozvedeli sa veľa nových zaujímavých pojmov z oblasti ekonomiky, účtovníctva, daňovej sústavy, marketingu, podnikovej ekonomiky a informatiky.

                   Pripravené panely budú vystavené v priestoroch školy. Využijeme ich v septembri, kedy pripravujeme slávnostný galaprogram spojený s prehliadkou školy, venovaný 50. výročiu vzniku školy. No a následne budeme pokračovať poslednou štvrtou časťou projektu Knižných hodov, kedy plánujeme v mesiaci október navštíviť DSS v Seredi. Tešíme sa na aktivity s klientami DSS. Máme pre nich okrem interaktívnych materiálov pripravený aj súťažný kvíz: „Poznáš ekonomické pojmy?“  a tiež malé darčeky, ktoré im venujeme v rámci mesiaca úcty k starším.

                     Cieľom nášho tohtoročného projektu, ktorý je venovaný 50. výročiu vzniku OA v Seredi, je širokej verejnosti predstaviť školu, školské a mimoškolské aktivity a zároveň poukázať na to, že poznanie významu základných ekonomických pojmov je v dnešnej dobe nutnou súčasťou života každého človeka, pretože sa s nimi bežne stretáva a ovplyvňujú jeho každodenné bytie.

          • Oznam školskej jedálne

          • Dňa 28. 06. 2024 (piatok) sa z organizačných dôvodov nevarí.

            Ďakujem za pochopenie.

            Szalayová Bibiána, vedúca šk. jedálne

          • Literárna exkurzia v Nitre

          • Dňa 5. júna, v jeden nádherný teplý slnečný deň, sme sa s prvým ročníkom vybrali na literárnu exkurziu poznávať históriou ťažko skúšané mesto, Nitru.

            Nitra bola kedy dobytá Turkami, aj keď legenda hovorí, že slávny Atlant „Corgoň“ ju pred nimi zachránil, keď ako mocný kováč vytrhával skaly z okolia hradu a hádzal ich po Turkoch. Tí vzali nohy na plecia a do Nitry sa už nikdy nevrátili.

            Mesto bolo ťažko skúšané aj v 18. storočí, kedy štvrtina jeho obyvateľstva zahynula na následky morovej epidémie. Na pamiatku dal biskup Esterházi postaviť Mariánsky (morový) stĺp, najväčšie súsošie v Nitre.

            Zastavili sme sa pri pamätníku solúnskych bratov Cyrila a Metoda, ktorí prišli na naše územie v r. 863.

            Na Pribinovom námestí sme uzreli sochu kniežaťa Pribinu, jedného z významných panovníkov na území Veľkej Moravy. Medzi ďalšie významné budovy tohto námestia patrí Malý a Veľký seminár s Diecéznou knižnicou, kde sa nachádza najcennejšia zbierka literatúry na Slovensku.

            Na Zobore sme vystúpili k Svoradovej jaskyni a exkurziu sme ukončili pri kláštore známom pôsobením Kamaldulských mníchov.

            Domov sme sa vrátili plní nových vedomostí, zážitkov a utužili sme triedne vzťahy.

          • Oznam školskej jedálne

          • Z organizačných dôvodov sa od 27. 5. 2024 do 31. 5. 2024 varí len obed č. 1.

            Ďakujem za pochopenie.

            Szalayová Bibiána, vedúca šk. jedálne.

          • Študenti študentom

          • Dňa 21. 5. 2024 sme sa zúčastnili programu „Študenti študentom“.

            Lektori – študenti Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave - nám zábavným spôsobom ukázali, ako riadiť vlastné financie. Workshop vznikol na základe spolupráce študentov a učiteľov Ekonomickej univerzity s odborníkmi Národnej banky Slovenska.

            Dozvedeli sme sa zaujímavé informácie  o výplatných páskach, investíciách,  brigádovaní študentov, o výhodách a nevýhodách sporenia a míňania. Lektori nám ukázali peniaze pod iným svetlom a poskytli  veľa užitočných rád, ktoré nám pomôžu nestratiť sa vo svete ovládanom peniazmi.. Interaktívnym spôsobom sme sa priučili praxi bez zbytočnej teórie. Študenti vysokej školy boli veľmi komunikatívni a odpovedali nám aj na veľa ďalších otázok, ktoré sme pre nich mali pripravené.

            Za úspešne zdolané kvízy sme si okrem vedomostí a praktických rád odnášali aj rôzne odmeny.

          • Druhé kolo prijímacích skúšok

          • Obchodná akadémia Sereď oznamuje,
            že z dôvodu nenaplnenia plánovaného počtu miest pre školský rok 2024/2025 bude

            dňa 18. júna 2024

            organizovať druhé kolo prijímacích skúšok.

            Termín zaslania prihlášok na 2. kolo je do 10. 06. 2024.

          • Súťaž JA Innovation Camp

          • V utorok, 21. mája, v rámci súťaže INNOVATION CAMP, sa 80 žiakov stredných škôl v Banskej Bystrici zamýšľalo nad tým, ako svojej komunite pomôcť vytvoriť zjednodušený podnikateľský plán trvalo udržateľného a zodpovedného sociálneho podnikania, ktorý by riešil akýkoľvek problém na území konkrétnej obce, mesta, kraja alebo regiónu. Počítali pritom so vstupným kapitálom do výšky maximálne 30 000 €. Cieľom súťaže bolo stimulovať kreatívne a inovačné schopnosti žiakov v oblasti sociálneho podnikania
            Súťaže sa za našu školu zúčastnili šikovní druháci: Marek Hladký, Bibiana Kudelová, Ema Mericová, Ján Vozár a Sophie Amna Zrayer.
            Vďaka tejto súťaži si žiaci vyskúšali tímovú prácu pri riešení zadanej výzvy, rozvíjali svoje komunikačné a prezentačné zručnosti a boli motivovaní k využívaniu príležitostí.

            zdroj: JA Slovensko, n. o.

          • Medzitriedny volejbalový turnaj

          • Dňa 16. mája 2024 sa v našej športovej hale uskutočnil medzitriedny volejbalový turnaj za účasti 8 družstiev. Výsledky:

            Skupina A:

            • 1. A1 – 3. A (19:32)
            • 2. A2 – 2. B2 (22:26)
            • 3. A – 2. B2 (22:15)
            • 1. A1 – 2. A2 (24:26)
            • 2. A2 – 3. A (19:30)
            • 2. B2 – 1. A1 (24:22)

             

            Skupina B:

            • 1. A2 – 3. B (24:15)
            • 1. B – 2. B1 (32:29)
            • 3. B – 2. B1 (26:22)
            • 1. A2 – 1. B (23:20)
            • 1. B – 3. B (20:27)
            • 2. B1 – 1. A2 (23:34)

             

            Zápasy o konečné umiestnenie:

            7. miesto: 1. A1 – 2. B1 (39:17)

            5. miesto: 2. A2 – 1. B (18:26)

            3. miesto: 2. B2 – 3. B (21:25)

            1. miesto: 3. A – 1. A2 (15:20)

             

            O turnaj bol veľký záujem, čoho dôkazom je veľká účasť zapojených žiakov. Celkovým víťazom turnaja sa stalo družstvo 1. A2 v zložení: Pazúr Martin, Gála Adrian, Očenáš Róbert, Kucharovič Šimon, Ďurian Andrej, Horvátová Dominika. Blahoželáme!

            Tešíme sa na ďalší ročník medzitriedneho volejbalového turnaja. Veríme, že sa táto pekná akcia stane na našej škole tradičným podujatím aj v budúcich rokoch.

          • Oznam školskej jedálne

          • Z organizačných dôvodov sa od 22. 5. 2024 do 24. 5. 2024 varí len obed č. 1.

            Ďakujem za pochopenie.

            Szalayová Bibiána, vedúca šk. jedálne.

          • Bratislava - literárna exkurzia tretiakov

          • Krásne počasie 15. máj a žiaci tretieho ročníka. Dobrá nálada a hlavné mesto z inej perspektívy. Žiadne nákupné centrá, ale pamiatky a zaujímavosti. Pani sprievodkyňa nás previedla zákutiami nášho hlavného mesta s úsmevom na tvári a rezkým krokom.

            Prvou pamiatkou, ktorú sme navštívili bol pamätník vypínajúci sa nad Bratislavou Slavín. Druhou zastávkou na poznávacej ceste bol Bratislavský hrad, ktorý patrí k najvýznamnejším dominantám Bratislavy. Viaže sa k nemu i prvá písomná zmienka o Bratislave z roku 907. Treťou pamiatkou bola najvýznamnejšia sakrálna stavba a gotický skvost mesta Dóm sv. Martina. Na vrchole vysokej veže sa na pozlátenom vankúši nachádza kópia uhorskej koruny. V krypte Dómu ležia pozostatky osvietenského spisovateľa J. I. Bajzu. K ďalším významným pamiatkam, ktoré sme videli bol Palác Uhorskej kráľovskej komory, ktorá sa spája s menom Ľudovíta Štúra. Stará budova Academie Istropolitany dnes slúži mladým študujúcim divadelníkom na Vysokej škole múzických umení. Hlavné námestie, ktorému dominuje kamenná fontána pripomínajúca legendu o rytierovi Rolandovi, ochrancovi mestských práv. Pod názvom Stará radnica treba rozumieť komplex budov z rôznych slohových období, v ktorom od stredoveku sídlila samospráva slobodného kráľovského mesta na čele s richtárom. Skvostom palácovej a klasicistickej architektúry Bratislavy je palác ostrihomských arcibiskupov, známy ako Primaciálny palác. V reprezentačných priestoroch Primaciálneho paláca sa nachádza unikátna zbierka 6 anglických tapisérií, ktoré zobrazujú starú antickú povesť o láske kňažky Hero k Leandrovi. Videli sme aj  Grasalkovičov palác, nazývaný aj Prezidentský palác. Je to budova, ktorej architektúra sa ponáša na obdobie rokoka. Bodkou za cestou hlavným mestom bola stará budova Evanjelického lýcea, ktorú sme mali možnosť vidieť z vnútra.

            Uchodení, unavení, opálení ale plní nových poznatkov a zážitkov z príjemných chvíľ sme sa vrátili radostne domov.

          • Exkurzia Topoľčianky a Tesárske Mlyňany

          • 14. máj 2024, ráno ako ktorékoľvek iné, a predsa pre žiakov 1. ročníka niečím odlišné. V tento krásny slnečný deň sme sa stretli  o 7: 30 „pod hodinami“ na autobusovej stanici, nastúpili do autobusu a vydali sa na cestu smer Topoľčianky.

            Našou prvou zastávkou bol zámok, ktorý slúžil prezidentom Československej republiky ako letné sídlo. Dozvedeli sme sa niečo o jeho bohatej histórii (postupne ho vlastnili štyri šľachtické rody a každý z nich tu zanechal svoju stopu) a niektoré dievčatá si určite predstavili romantickú svadbu v týchto priestoroch, keďže v súčasnosti sa časť zámku využíva ako hotel s možnosťou cirkevného, či civilného sobáša. Potom nás už kroky viedli do neďalekého žrebčína. Vedeli ste, že v žrebčíne v Topoľčiankach chovajú 4 plemená koní? A nielen chovajú, ale aj trénujú. Žrebčín bol „highlightom“ našej exkurzie, teda aspoň podľa chlapcov. Dievčatám v stajniach „trošku smrdelo“, ale aj im sa koníky páčili.  Po krátkej prestávke na zmrzlinu (kebab a iné nevyhnutnosti) sme znovu nastúpili do autobusu a presunuli sa o pár kilometrov ďalej, do dediny Tesárske Mlyňany, kde sa nachádza arborétum SAV.

            Úvod patril definícii slova arborétum (botanická záhrada, v ktorej sú vysadené dreviny pre študijné a vedecké účely), a potom sme sa rozdelili na dve skupiny a vyrazili na príjemnú prechádzku „lesom“. Naše sprievodkyne zastavovali na najzaujímavejších miestach a pútavo rozprávali o stromoch a kríkoch, ktoré sú tu vysadené.

            Ešte sme dobili energiu malým občerstvením a už sme cestou domov driemali (teda vlastne sme mentálne spracovávali všetky nové informácie) v autobuse. Prežili sme naozaj krásny deň.

          • Župná olympiáda

          • Aj tento rok sa naša škola zúčastnila na Župnej olympiáde, ktorá sa konala na stredných školách v Trnave v dňoch 25. a 26. apríla 2024. Z okresných kôl sme postúpili na ŽO v týchto disciplínach:

            • Atletika
            • Basketbal
            • Stolný tenis
            • Florbal chlapci

            Najvýraznejší úspech sme dosiahli v basketbale chlapcov. Naši chalani po obetavom zápolení skončili na peknom 3. mieste. Potešilo nás aj to, že najlepším hráčom celého turnaja sa stal Ivan Mizera z II. A triedy. Zdolali sme SŠ Holíč, SPŠT Trnava, Gymnázium Dunajská Streda a o 3. miesto sme vyhrali nad SPŠE Trnava.

            Chlapcom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • Rozlúčka maturantov

          • Rozlúčka s maturantmi je momentom, keď škola a študenti spoločne oslavujú ukončenie jednej etapy a pomalý začiatok ďalšej v ich životoch. Je to čas, kedy sa spomína na spoločné zážitky, výzvy a úspechy, ktoré spolu absolvovali. Pre mnohých maturantov je to čas nostalgie, keď si uvedomujú, ako rýchlo uplynuli ich stredoškolské roky.

            Našich maturantov čaká akademický týždeň, kedy si zopakujú vedomosti nadobudnuté počas štyroch rokov. Držíme im palce pri učení, ako aj o na ústnych maturitných skúškach.