• Oznam školskej jedálne

          • Stravníci ŠJ pri OA Sereď sú odhlásení zo stravy od 13. 12. 2021 z dôvodu pandemickej situácie.

            V prípade nástupu na prezenčnú výuku budú žiakom, ktorí majú stravu zaplatenú, obedy automaticky prihlásené. Odhlasovať sa z obedov musia individuálne cez stránku www.strava.cz.

          • Súťaž - ZAV 100

          • V dňoch 9. 12. 2021 a 11. 12. 2021 sa konala medzinárodná internetová súťaž ZAV 100. V online priestore súťažiaci písali presne a rýchlo 25 minútových odpisov cez výučbový program ZAV. Do súťaže sa zapojilo 10 rôznych krajín sveta. V kategórii juniori (17 – 20 rokov) spolu písalo 800 rýchlopiscov a v kategórii žiaci (12 – 16 rokov) 500 súťažiacich. Našu školu reprezentovali žiaci 2., 3. a 4. ročníka. Celkovo sa ich zapojilo 30. Všetci veľmi pekne uspeli a mnohí prekonali aj svoje bežné výkony.

            Všetkým blahoželáme a želáme veľa elánu do ďalšieho písania.

          • Vianočná výzdoba

          • Neodmysliteľnou súčasťou Vianoc je krásna výzdoba, ktorá dotvára čaro týchto sviatkov. Naše príbytky zdobia vianočné stromčeky, medovníky, jagajúce sa svetielka a iné vianočné dekorácie. Priali sme si, aby aj u nás v škole všetko dýchalo príjemnou vianočnou atmosférou.

            Členovia žiackej školskej rady vyhlásili súťaž o najkrajšiu vianočnú výzdobu triedy a najkrajšiu nástenku. Počas decembra žiaci skrášľovali svoje triedy v snahe vyhrať túto súťaž. Napriek sťaženým podmienkam, keďže niektoré triedy sa ocitli v karanténe, sa zapojili všetci.

            Kvôli objektívnosti boli členkami hodnotiacej poroty netriedne učiteľky a tie rozhodli, že víťazmi, s plným počtom bodov, sa stali triedy 2A a 3.A, ktoré získali sladkú odmenu.

            Víťazom gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za ich snahu vytvoriť nádhernú sviatočnú atmosféru vo svojich triedach.

          • Navždy sa zachová v pamäti stužková

          • Navždy sa zachová v pamäti stužková... znejú slová kultovej piesne skupiny Elán. Iste aj naše tohtoročné stužkové slávnosti sa navždy zapamätajú.

            V „ predkoronových“ rokoch sa žiaci pripravovali na svoju stužkovú od septembra. Hľadali najkrajšie skladby na nástup či stužkovanie, vymýšľali program, vyberali si najslušivejšie oblečenie, tešili sa na tanečnú zábavu... V minulosti im zorganizovanie stužkovej trvalo dva-tri mesiace. My sme to museli stihnúť za dva-tri dni. A to počas dvojtýždennej praxe hneď v septembri. O to dlhšie budú študentov zdobiť na hrudi zelené stužky nádeje.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Aj v tomto roku sa žiaci Obchodnej akadémie v Seredi rozhodli zapojiť do výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Z pokynov sme sa dozvedeli, že od škôl by v roku 2021 namiesto krabičiek radi vyzbierali láskyplné Mikulášske balíčky – zjednodušenú verziu krabičiek. V každom balíčku by malo byť niečo sladké, niečo na zahriatie (čiapka, šál, ponožky) a niečo od srdca (odkaz, soška, vianočná ozdoba, perníček), zabalené v Mikulášskom sáčku. 

            Napriek pretrvávajúcej nepriaznivej pandemickej situácii sa do výzvy zapojili všetky triedy, ale aj rodinní príslušníci žiakov a vytvorili sme 34 balíčkov. Dúfame, že Mikulášske darčeky potešia babičky a deduškov z DSS v Seredi a spríjemnia im blížiace sa sviatky malým prekvapením.