• Majstrovstvá okresu - basketbal SŠ chlapci

          • Dňa 30. 3. 2022 sa v Sokolovni Sereď konali Školské majstrovstvá v basketbale chlapcov SŠ. Jedným zo štyroch zúčastnených družstiev bolo aj družstvo chlapcov našej školy - zmiešané družstvo žiakov z tried: I. A, I. B, II. A a II. B. Chlapci s nadšením a húževnatosťou odohrali krásne zápasy. Vo finálovom zápase nakoniec tesne o dva koše prehrali a umiestnili sa na krásnom 2. mieste.
            Srdečne gratulujeme k úspechu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • Majstrovstvá okresu vo florbale dievčat SŠ

          • Dňa 23. 3. 2022 sa konali v Športovej hale pri Obchodnej akadémii Sereď Školské majstrovstvá okresu vo florbale dievčat SŠ. Zúčastnil sa aj náš tím - výber žiačok z tried II. A, II. B, III. A, ktorý obsadil krásne 1. miesto. Vďaka tomuto umiestneniu postupujú do krajského kola.

            Srdečne dievčatám blahoželáme a želáme veľa úspechov aj v krajskom kole!

          • Oznam školskej jedálne

          • Dňa 17. - 18. marca 2022 (štvrtok, piatok) sa z prevádzkových dôvodov varí iba obed č. 1. V prípade, ak nemáte záujem o obed č. 1, odhláste sa.

          • INTERSTENO 2022

          • 20. ročník INTERSTENO - medzinárodnej  súťaži v rýchlom písaní na PC sa realizuje aj tento školský rok. Uskutočňuje sa v spolupráci Intersteno a Internetovej školy ZAV. Na Slovensku ju zastrešuje občianske združenie Interinfo SK, ktorého sme súčasťou aj my ako škola. V súťaži je zapojených asi 17 krajín Európy a sveta.

            Súťažný odpis trval desať minút, s penalizáciou 50 úderov za chybu. Súťažnú kategóriu – materinský jazyk si vyskúšalo 13 súťažiacich z tretích ročníkov. Dve tretiačky sa pokúsili písať súťaž aj v anglickom jazyku. Všetci, ktorí dosiahli výkon nad 200 ú./m. dostanú medzinárodný certifikát.

            Ďakujeme všetkým za účasť a peknú reprezentáciu školy.

          • Kytica 75 ruží

          • Milé prekvapenie prišlo k nám poštou. Dve obálky skrývajúce publikácie s názvom „ Kytica 75 ruží víťazstva nad fašizmom“ s podtitulom „ po stopách holokaustu, oslobodenia a Slovenského národného povstania. Citujeme z úvodu zborníka: Vážení priatelia, do rúk sa Vám dostáva zborník prác detí základných škôl a stredoškolákov „ Kytica 75 ruží“. Zborník obsahuje básne, výtvarné práce, prozaické diela, v ktorých sú zachytené spomienky prevažne starých rodičov detí-autorov predkladaných prác ukazujúcich hrôzy vojny, poukazujúcich na to, čo vojna do života ľudí priniesla. Utrpenie, biedu, nedostatok všetkého. Potláčanie kultúrnej, národnej a rasovej identity...“.

            Teší nás. že v zborníku sa nachádzajú aj práce našej študentky Lary Vajdíkovej a nášho bývalého študenta Mateja Horňáka. Pri písaní poviedok sme načreli do histórie nášho národa. V tom čase by nám ani na um neprišlo, že téma vojny sa nás o niekoľko mesiacov môže bytostne dotýkať

            Túto symbolickú kyticu vydalo Ministerstvo kultúry SR prostredníctvom spoločného projektu so Zväzom protifašistických bojovníkov.

          • 56. ročník Súťaže v spracovaní informácií na počítači

          • Krajské kolo SIP sa uskutočnilo vo februári 2022, distančne už druhý rok. Súťaž SIP sa zrealizovala prostredníctvom videokonferencie v MS Teams. Našu školu v dvoch kategóriách reprezentovali štyria šikovní žiaci.

            Kategória písanie na počítači vo výučbovom programe ZAV – Filip Prešnajder IV. B, Adrián Tomášek II. B, Lara Vajdíková III. B, Damián Tengeri III. A.

            Kategória UTX, úprava textu na počítači Filip a Adrián.

            Najúspešnejším sa stal Filip Prešnajder, ktorý v UTX získal piate miesto. V písaní na počítači bol ešte úspešnejší a stal sa náhradníkom na celoslovenské kolo, ktoré bude v Martine. Tešíme sa a blahoželáme, že sa Filip dostal medzi dvadsať najlepšie a najrýchlejšie píšucich študentov na Slovensku v tomto školskom roku.

          • Oznam školskej jedálne

          • Prihlasovať sa na odber stravy (na celý mesiac alebo iba niektoré dni) musí stravník individuálne, a to elektronicky (www.strava.cz) alebo telefonicky na čísle 031/789 2016 do 7.30 h.