• Lyžiarsky výcvik Oravská Polhora

          • Týždeň pred jarnými prázdninami sme strávili v Oravskej Polhore na lyžiarskom výcviku. Niektorí z 33 žiakov sa s lyžami na svahu zoznamovali a ostatní sa zdokonaľovali. Počas poobedí sme spoznávali krásne oravské prostredie a večery vyplnili jednotlivé družstvá svojím programom. Kurz bol ukončený pretekmi lyžiarov. Po celom týždni sme sa v plnom počte a spokojní vrátili domov, plní zážitkov, aj nových skúseností.

          • Krajské kolo súťaže v spracovaní informáciií na počítači (SIP) - 57. ročník

          • 8. februára 2023 sa uskutočnilo krajské kolo SIP a po dvoch ročníkoch, ktoré sa konali dištančne, sa tento rok študenti obchodných akadémií celého Trnavského kraja stretli na pôde Obchodnej akadémie v Senici. Našu školu reprezentovali Viktória Bojnanská a Adrián Tomášek z 3. B, Žaneta Pusztakürtyová z 3. A, Damián Tengeri zo 4. B. V tomto ročníku naši študenti súťažili vo všetkých troch kategóriách – písanie na počítači 10-minútový odpis v programe Word, UTX – úprava textu na počítači a Wordprocesing. V kategórii UTX sa naši študenti umiestnili nasledovne - na krásnom 2. mieste Viki Bojnanská, na 3. mieste Žaneta Pusztakürtyová, na 5. mieste Adrián Tomášek a na 7. mieste Damián Tengeri. V písaní na počítači v programe Word – 10-minútový odpis síce nestačili na najlepších, ale svojimi výkonmi presvedčili všetkých o tom, že majú naozaj „rýchle prsty“. V kategórii Wordprocesing súťažila Žaneta, kde skončila na 3. mieste.

            Dúfame, že na celoslovenské kolo sa ako náhradníčky v kategórii UTX prebojujú Viki aj Žaneta. Celoslovenské kolo sa bude konať v marci na pôde našej obchodnej akadémie, kedy privítame tých najlepších z celého Slovenska. Z výkonov našich študentov sa tešíme a blahoželáme im za krásne umiestnenie a reprezentáciu našej školy.

          • Online súťaž – ZAV Zvolen 2023

          • V rámci aktivít INTERINFO SK v spolupráci s internetovou školou ZAV.CZ sa dňa 24. 01. 2023 konala online súťaž ZAV Zvolen 2023.

            Súťaž absolvovali vybraní žiaci druhých, tretích a štvrtých ročníkov. Po prvý krát si vyskúšali preteky aj aktívni pisári z radov 1. ročníkov. Študenti si zmerali sily v odpise minútoviek 25 cvičení, odpis textu penalizácia 50 a odpis textu penalizácia 100.

          • Školské kolo súťaže žiakov v SIP (Spracovanie informácií na PC)

          • Dňa 12. 12. 2022 prebehlo na OA školské kolo súťaže žiakov v SIP. Študenti druhých až štvrtých ročníkov si zmerali sily v 3 disciplínach:

            • písanie na počítači,
            • úprava textu na počítači,
            • profesionálne spracovanie textu – wordprocessing.

             

            Zo súťažiacich sa najlepšie umiestnili:

            - Tomášek A. z 3. B,

            - Bojnanská V. z 3. B,

            - Tengeri D. zo 4. A,

            - Pusztakürtiová Ž. z 3. A.

             

            Žiaci budú reprezentovať školu na „Krajskom kole súťaže žiakov SŠ v SIP“  dňa 08. 02. 2023 v Senici.

            Tomášek A., Bojnanská V. a Tengeri D. budú súťažiť v dvoch disciplínach – písanie na PC a úprava textu na PC. A Pusztakürtiová Ž. okrem prvých dvoch zabojuje aj v tretej disciplíne wordprocessing.


            Držíme palce na krajskom kole!