• Exkurzia Volkswagen Bratislava

          • V stredu 10. 5. 2017 sa žiaci III. ročníka zúčastnili v rámci vyučovania odborných predmetov exkurzie vo výrobnom závode Volkswagen Bratislava. Exkurzia prebiehala v troch halách - lisovňa - tam sa tvarujú plechy na konštrukcie áut, karosáreň - kde prebieha kompletizácia áut a agregáty - kde sa vyrábajú motory a iné diely do áut. Sprievodca, ktorý nás sprevádzal areálom firmy, nám podal podrobný výklad o činnosti a fungovaní tohto výrobného kolosu. Na vlastné oči sme mali možnosť vidieť 100-percentnú koordináciu práce a overiť si tak teoretické poznatky z podnikovej ekonomiky v praxi. 

          • Míľa pre mamu

          • V sobotu 13. 5. 2017 ráno pršalo. Amfiteáter v Seredi však čakal na Oslavu Dňa matiek. Míľa pre mamu má v Seredi už dlhú tradíciu, a naši žiaci sa opäť zapojili ako dobrovoľníci. Téma dnešnej Míle boli rozprávky a heslom dňa bolo:“ Nech sa všetky mamy cítia ako princezné a nech všetky vedia, aké sú dôležité“.  Pre deti bolo pripravených 23 stanovíšť, na ktorých ich čakali rozprávkové bytosti ako napríklad Ferdo mravec, Popolvár, Zlatovláska, Pampúšik, Deduško Večerníček, Čert, Žabka, Janko Hraško ...  Deti súťažili v rôznych disciplínach, ktoré preverili ich zručnosti. Za odvahu dostali sladkú odmenu a už utekali k ďalšiemu stanovištiu.

            Na záver je tu otázka:“ Čo priniesol tento deň pre našich žiakov?“ Naši žiaci sú budúci pracovníci stredného manažmentu, budúci podnikatelia. Vo svojich firmách sa budú stretávať s firemnou filantropiou. Firemná filantropia je kombináciou prístupov podpory neziskových organizácií. Je to nová orientácia firiem na posilňovanie hodnoty značky a ich úlohy v spoločnosti. A naši žiaci si to odskúšali už teraz v praxi.

          • Intersteno

          • Tak ako v minulých rokoch, aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do medzinárodnej internetovej súťaže v písaní na PC INTERSTENO 2017, v ktorej si porovnali svoje výkony so 630 ďalšími študentami v ich vekovej kategórii. Tešíme sa z ich umiestnenia a srdečne blahoželáme!

          • Celoslovenská súťaž -"Práva očami detí"

          • Na Smolenickom zámku získala ocenenie v literárnej súťaži  Katka Maturová – študentka Obchodnej akadémie v Seredi

            Smolenický zámok privítal  25. apríla 2017  víťazov  druhého ročníka celoslovenskej literárnej súťaže „Práva detí očami detí“, ktorú organizovala pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Rada pre práva dieťaťa – SR a Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

            Žiaci základných a stredných škôl, rozdelení do troch kategórií,  si mohli vybrať z troch súťažných tém:

            1. Keby som bol prezidentom sveta 
            2. Kto mlčí, keď sa deje zlo, stáva sa spolupáchateľom zla 
            3. Mama, otec – a čo deti?

                 Odbornú porotu tvorili vysokoškolskí pedagógovia, novinári a psychológovia. Do literárnej súťaže svoje príspevky poslalo 1500 autorov a úlohou poroty bolo vybrať v každej kategórii 10 tých najlepších. Víťazi si prevzali pred kamerami a početným publikom odborníkov zo Slovenska i zo zahraničia diplom s označením „Pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky“ a hodnotné vecné dary:

            1. miesto: konvertibilný notebook 
            2. miesto: tablet 
            3. miesto: smartfón 
            4. až 10.miesto: okuliare pre virtuálnu realitu

                  Víťazné práce budú zaradené do knižnej publikácie, ktorá bude zbierkou vybratých súťažných prác. Autori zároveň dostanú certifikát, osvedčujúci spoluautorstvo knihy.  Študentka Obchodnej akadémie v Seredi Katarína Maturová získala diplom s označením „Pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky“ a veľmi sa potešila aj virtuálnym okuliarom, ktoré si so spolužiakmi hneď na druhý deň v škole aj vyskúšali.

            Porozprávali sme sa s našou ocenenou študentkou.

            Katka, ktorú tému ste si vybrali?

                 „ Zvolila som si tému - Kto mlčí, keď sa deje zlo, stáva sa spolupáchateľom zla - a moja poviedka dostala názov - Môj smutný životný príbeh. Bohužiaľ, mám s oboma témami vlastné životné skúsenosti a sama som ochutnala, čo je to aj rozvod rodičov, aj páchanie zla, týranie vlastnou mamou, bolesť, strach, odmietanie, nedostatok, šikanovanie ...“

                 V úvode som si položila otázku, kto je väčší nešťastník? Obeť alebo útočník? Obeť je nešťastník útočníka, ale zas útočník je stará obeť starých útočníkov, čo sa zocelila z krvi a potu... Preto nikdy nesmieme použiť slovo Zlý Človek, lebo taký človek neexistuje ani v živote neexistoval... Čitateľ nemusí súhlasiť s týmto tvrdením, ale v mojom živote som zažila viacej zla ako dobra.

            Prečo ste sa rozhodli zverejniť svoj príbeh?

                 „Chcem, aby ľudia prestali odcudzovať  deti len na základe ich správania, aby hľadali príčiny a snažili sa ich pochopiť.  Niekedy sa za agresívnym správaním dieťaťa či mladého človeka môže skrývať trauma z detstva a neslušné správanie môže byť obranným múrom, ktorý si človek sám vytvára, aby mu okolie ešte viac neubližovalo. Čo sa týka mojej minulosti, už nemlčím, ba chcem, aby každý, kto môže pomôcť týraným deťom, o mojom smutnom živote vedel... Lebo je tisícka takto týraných detí a pod rúškom takzvaného "agresora" sa možno skrýva dieťa, ktoré plače a prosí o pomoc. A všetci ho považujú za zloducha. Preto som napísala tento príbeh a nemlčím. Ak by môj príbeh pomohol odhaliť šikanovanie a poodhalil to, že dieťa, ktoré sa „nevie spratať do vlastnej kože“ a všetci ho považujú za zlé, nemusí byť skutočne zlé. Len kričí o pomoc, potrebuje podať pomocnú ruku.“

            Ako sa vám darí dnes a kto vám podal pomocnú ruku? 

                 „Bolo mojím veľkým šťastím, že  som prišla do Serede a našla veľkú pomoc u vychovávateliek v Detskom domove na Cintorínskej ulici a pani profesoriek z obchodnej akadémie .Teraz študujem tretí rok na Obchodnej akadémii tu v Seredi. Do Serede som prišla pred tromi rokmi, bývala som v detskom domove, ale teraz už bývam v Bratislave a do Serede dochádzam. Sama si uvedomujem, že medzi žiakov ešte stále neviem zapadnúť, mám výbušnú povahu, nedôverujem svojmu okoliu, bránim sa často nepeknými slovami, neustále čakám od ľudí útok. Ale mám jeden veľký životný cieľ. Chcem zmaturovať. Ako mi povedala  pani profesorka slovenčiny Kamenská – Katka, vy zmaturujete, veď ste Maturová... Ona totiž vie, že je vo mne niečo dobré a som citlivý človek. Vie, že rozumiem literatúre a umeniu. Ona zas rozumie ľudskej duši. Ona mi verí a práve jej sa chcem aj veľmi poďakovať za pomoc pri písaní mojej poviedky. Uskutočniť môj cieľ mi pomáhajú v škole aj iné pani profesorky. Viem, nemajú to so mnou ľahké, ale dúfam, že to so mnou ešte vydržia....“

          • Prednáška - bezpečnostná služba

          • Dňa 05. 05. 2017 sa trieda IV. B zúčastnila prednášky s kpt. Bc. Miriam Praženkovou, ktorá študentom poskytla informácie o dvojročnom pomaturitnom štúdiu v odbore bezpečnostná služba.
            Štúdium sa uskutočňuje na Strednej odbornej škole policajného zboru v Pezinku alebo v Košiciach, v prípade vyššieho záujmu aj v Bratislave –  v Devínskej Novej Vsi. Podmienkou zamestnania sa v policajnom zbore je dosiahnutie veku 21 rokov.
            Absolvovaním ponúkaného 2 ročného štúdia hneď po ukončení SŠ záujemca túto podmienku splní. Na prijatie musí uchádzač úspešne urobiť prijímacie skúšky zo slovenského jazyka a literatúry - diktát + sloh, psychotesty a fyzické testy. Študenti majú stravu a ubytovanie zabezpečené bezplatne v rámci štúdia. Úspešným ukončením tohto pomaturitného štúdia absolventi získajú policajné maturitné vysvedčenie.

          • XI. Župná olympiáda TTSK

          • Naša škola sa stala usporiadateľskou inštitúciou XI. ročníka Župnej olympiády TTSK  v basketbale chlapcov a dievčat SŠ, ktorá  prebiehala v športovej hale v dňoch 27. a 28. apríla 2017. Akcie sa zúčastnili 4 školy, hralo sa systémom "každý s každým" (6 zápasov). V turnaji chlapcov aj dievčat sa napokon víťazom stalo Športové gymnázium  J. Herdu z Trnavy. Turnaj prebehol bez zranení, vo výbornej športovej a fair-play atmosfére,

          • 14. ročník súťaže študentských tímov PCR

          • V stredu 26. apríla 2017 sa žiaci II. A triedy - Lucia Bukovská, Viktória Paldanová, Adam Ševčík, Frederik Godály a René Tomeček, zúčastnili 14. ročníka súťaže študentských tímov v prezentácii regiónov Slovenska, ktorý organizovala nezisková organizácia JA Slovensko v Žiline. Súťaž sa organizovala v rámci štúdia predmetu Podnikanie v cestovnom ruchu, ktorý je zaradený na našej škole ako povinný predmet v druhom ročníku. Naši študenti pod vedením vyučujúcej Ing. Mészárosovej, súťažili so svojou študentskou spoločnosťou NOC, v rámci ktorej prezentovali Múzeum holokaustu, ktoré je jediné svojho druhu na Slovensku. Vo svojom súťažnom projekte s názvom -  "Tiene minulosti", sa snažili ľuďom predstaviť múzeum, jeho históriu, súčasnosť, výučbové programy, ktoré v múzeu prebiehajú, no hlavným cieľom bolo propagovať tématiku holokaustu, na ktorú by sa zvlášť v dnešnej dobe nemalo zabúdať.

            Na súťaži sa zúčastnilo 46 škôl z celého Slovenska. Porota hodnotila 6 súťažných kategórií. Naši žiaci získali 1. miesto v hodnotení študentskej poroty v kategórii "Najlepší študentský tím". Víťazom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

          • Prednáška

          • Dňa 25. apríla 2017 sa študenti 4.A a 4.B triedy zúčastnili prednášky s pracovníčkou Národného ústavu celoživotného vzdelávania  Mgr. Ľubicou Bokorovou.

            Prednáška sa realizovala v rámci predmetu Úvod do sveta práce. Študenti na prednáške vyplnili dotazník, ktorý im pomohol odhaliť ich silné  a slabé stránky. Otázky boli zamerané prevažne na to, aký typ človeka sú v spoločnosti, či sa vedia prispôsobiť  meniacim sa podmienkam alebo či sú dominantným typom v skupinových aktivitách. Vďaka tomu by sa mali lepšie orientovať pri výbere vhodného povolania.

            Študenti sa dozvedeli aj o nových možnostiach vzdelávania sa a tiež o tom, na koho sa môžu obrátiť v prípade, že si nevedia sami poradiť ako ďalej vo svojom pracovnom a profesijnom smerovaní.

          • Girl’s Day

          • Girl’s Day je celosvetový deň žien v informačno-komunikačných technológiách (IKT). Tento rok prebehol dňa 27. apríla 2017 pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky, p. Andreja Kisku.
            Pri tejto príležitosti aj študentky z našej školy navštívili v Seredi firmu LLarik, ktorá okrem iného, vyvíja ekonomický systém využiteľný v našom odbore. Zamestnanci nám predstavili zameranie, náplň ich práce, ako aj priestory firmy a možnosti uplatnenia vedomostí získaných v škole, čím ukázali dievčatám atraktívnu stránku a ďalšie pracovné možnosti, napr. aj v odbore IKT.

          • Ukrajina - Ľvov

          • Bezhraničné partnerstvo má svoje pokračovanie...

            Všetko to začalo dvoma učiteľkami z dvoch rôznych, a predsa tak podobných krajín. Vďaka platforme E-twinning sme sa našli a rozhodli sme sa spolupracovať. Najprv iba v elektronickej podobe. Po roku prišlo z našej strany pozvanie pre Gymnázium W. Symonenko v Ľvove. Našich priateľov sme pozvali na výmenný študijný pobyt v našej škole. V júni minulého roka sa uskutočnilo naše prvé stretnutie na Slovensku. A keďže vzniknuté priateľstvo pretrvalo, tento rok sme absolvovali recipročné stretnutie našich škôl. Tentoraz my na Ukrajine.  4. 4. 2017 sme sa vydali na dobrodružnú 22-hodinovú cestu vlakom do mesta Ľvov. O 00:27 začala naša cesta na Železničnej stanici v Galante. V lôžkovom vozni sme sa vybrali za dobrodružstvom.

            Po príchode do Ľvova nás už čakali naši priatelia s rodičmi na železničnej stanici. Milé privítanie bolo začiatkom nášho úžasného pobytu na Ukrajine. V Ľvove, metropole západnej Ukrajiny, sme strávili úžasný týždeň. Navštívili sme školu, zúčastnili sme sa na hodinách nemčiny a angličtiny. Pracovali sme v tvorivej dielni, kde sme vyrábali typické ukrajinské drevené veľkonočné vajíčka, keďže sme prišli v predveľkonočnom čase.

            V ďalších dňoch nás čakala návšteva hlavného mesta Ukrajiny – Kyjeva. Nezabudnuteľný zážitok a pocit smútku na Majdane nás sprevádzal počas celého dňa, ktorý sme v Kyjeve strávili. Kyjev nás očaril nie len svojou kultúrou a pamiatkami, ale aj dávnou i nedávnou históriou. Počuť o neprávosti a zbytočnom násilí v 21. storočí vás nenechá ani na okamih chladnými. Krásne dni pokračovali návštevou zámkov... v okolí Ľvova. Prehliadkou historického centra mesta. Večer patril našim študentom, boli pozvaní na spoločnú grilovačku. Samozrejme, grilovačka bola výsostne pre študentov. Učitelia mali iný program, nezabudnuteľnú návštevu Ľvovskej filharmónie, v podaní viedenských filharmonikov.

            V posledný deň nás čakal výnimočný deň. Kvetná nedeľa sa niesla v znamení návštevy grécko-katolíckeho kostola, prehliadky Ľvovskej opery a nakoniec muzikálu Popoluška v opere.  Počas pobytu sa upevnili priateľstvá našich študentov a študentov Gymnázia W.Symonenko, naši študenti našli druhú rodinu na Ukrajine. Mnohí z nich sa tam určite vrátia, už majú naplánovanú cestu počas letných prázdnin.

            10. 4. 2017 nás čakal najťažší deň, deň rozlúčky. More sĺz a smiechu nás sprevádzalo na peróne. Kufre plnšie, ako keď sme prišli a pred nami opäť dlhá cesta domov. Priateľstvo je silná vec, to naše je také silné, že už teraz môžeme plánovať v budúcom školskom roku ďalšie stretnutie u nás v Seredi. Tešíme sa, že sa opäť uvidíme!

            Moje veľké poďakovanie patrí všetkým tým, ktorí tomuto projektu verili. Ich podpore či už finančnej, alebo morálnej. Ďakujem predovšetkým vedeniu našej školy, pánovi primátorovi Martinovi Tomčányimu, bývalej pani riaditeľke Ivete Belányiovej.  Moje najväčšie poďakovanie však patrí našim skvelým žiakom, ktorí v tom najlepšom reprezentovali našu školu v zahraničí, ich láskavým rodičom, bez ktorých by sa tento projekt nikdy nemohol uskutočniť.

          • JA Veľtrh podnikateľských talentov

          • Dňa 5.4.2017 sa žiačky tretieho ročníka Linda Csepreghyová, Martina Braunová, Lucia Schmidtová, Alexandra Goffová a Patrícia Šimová zúčastnili šúťaže JA Veľtrh podnikateľských talentov v Košiciach.
            So študentskou firmou BAJA Creative, ktorú majú založenú na 1 rok na predmete Aplikovaná ekonómia súťažili vo viacerých kategóriách ako napr. Najlepší manažérsky tím, Najlepšia marketingová prezentácia, Finančné riadenie a iné.
            V každej kategórii bola zvolená porota, ktorá si prešla všetkých 50 firiem, resp. stánkov, ktoré súťažili a následne po ťažkom rozhodovaní vybrala v každej kategórii prvé 3 miesta.
            Firma BAJA Creative síce neobsadila žiadne miesto, ale dievčatá si odtiaľ zobrali veľa nových skúseností a zážitkov. Ocenenie dostala vyučujúca APE - Ing. Jana Mlynárová, ktorá zároveň prevzala aj diplomy za účasť. 

          • Krajské kolo žiačok SŠ vo florbale

          • Po víťazstve na okresnom kole družstvo našich žiačok postúpilo na krajské kolo súťaže, ktoré sa uskutočnilo dňa 7. apríla 2017 v Dunajskej Strede. Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev. Hralo sa systémom "každý s každým". Družstvo OA Sereď po víťazstve nad všetkými zúčastnenými školami skončilo na 1. mieste a postúpilo na Majstrovstvá SR vo florbale žiačok SŠ, ktoré sa uskutoční v dňoch 4. a 5. mája 2017 v Spišskej Novej Vsi. Družstvo OA reprezentovali žiačky: Lenka  Lenčéšová I. B, Zuzana Cillingová, Jana Očenášová, Monika Tichá - III. A, Dominiká Gállová, Diana Laluščiaková, Ema Kvaszová - III. B, Adriána Javorová - II. B, Viktória Paldanová - II. A, Magdaléna Stúpalová, Karin Henčeková - I. A. Gratulujeme k umiestneniu a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. 

            Mgr. Pavelka

          • Zbierka Deň narcisov

          • Dňa 07. 04. 2017 sa študenti našej školy, ktorí majú nepovinný predmet Onkologická výchova, zúčastnili zbierky Deň narcisov. Príspevkom na túto zbierku pomáhame pri spolufinancovaní aktivít zameraných na boj proti rakovine a nákup špeciálnych prístrojov na diagnostikovanie a liečbu tejto zákernej choroby. Podarilo sa nám vyzbierať sumu 503,98 €.
            Všetkým, ktorí prispeli ďakujeme!

          • Veľtrh CVF Žiar nad Hronom

          • Dňa 06. 04. 2017 sa naša cvičná firma ALLIN s. r. o. Sereď zúčastnila 21. ročníka  regionálneho veľtrhu CVF v Žiari nad Hronom.
            Veľtrhu sa zúčastnilo 23 cvičných firiem, väčšinou  zo stredoslovenského regionu, ktoré navzájom obchodovali, predstavovali svoje firmy návštevníkom a vymieňali si skúsenosti v práci v cvičných firmách. 
            Každé stretnutie mladých firemníkov má pre nich význam, získavajú nové nápady na zlepšenie svojej práce, ale i nových priateľov z iných škôl.

          • Štátne skúšky z ADK

          • Už niekoľko rokov majú naši študenti štvrtého ročníka možnosť vykonať štátnu skúšku z kancelárskeho písania na počítači. Väčšine prihlásených sa to aj podarí. Vysvedčenie môžu využiť pri praktickej maturitnej skúške  (na odpustenie časti PMS - ADK), ale predovšetkým v praxi ako doklad o ovládaní písania na PC a korešpondencie.
            Aj v tomto školskom roku vykonalo štátne skúšky 15 študentov. Veľkú radosť nám urobila Elenka Doan Xuan Trang  a Henrich Šúry, ktorí úspešne vykonali vyšší stupeň - majstrovskú štátnu skúšku, kde okrem obchodného listu a tabuľky museli v 20-minútovom odpise na výkon dosiahnuť minimálne 350 úderov za minútu. Ich úspech nás teší o to viac, že sú prví absolventi na Slovensku.
            Srdečne blahoželáme všetkým, ktorí úspešne vykonali štátnu skúšku.

          • Okresné kolo SŠ vo veľkom futbale Galanta

          • Dňa 5. 4. 2017 sa zúčastnilo družstvo chlapcov OA Sereď na okresnom kole súťaže vo veľkom futbale v Galante. Na turnaji sa zúčastnilo 6 družstiev.
            Výsledky boli nasledovné: OA Sereď - ZSŠOaS Galanta  1:3, OA Sereď - Gymnázium Sereď  2:0.
            Naši chlapci skončili na 3. mieste. V zápase o 3. miesto sme  porazili SOŠ Mostová 2:0. Blahoželáme k umiestneniu.                   

            Mgr. D. Pavelka

          • Spomienka na obete holokaustu

          • Študentka Lujza Vrždiaková pripravila prezentáciou, ktorou sme si so študentmi 2. ročníka pripomenuli 25. marec 1942. V ten deň bol  vypravený prvý  transport Židov zo Slovenska. Okolo 1 000 mladých dievčat, prevažne zo Šarišsko-zemplínskej župy bolo pred 74 rokmi zbavených občianstva, všetkej ľudskej dôstojnosti a zo stanice Poprad vyvezených do továrne na smrť, do koncentračného tábora Auschwitz (Osvienčim). Bol to začiatok masových transportov zo Slovenska, ktoré trvali až do 20. októbra 1942. V tomto období  bolo vyvezených 57 628 židovských spoluobčanov, pričom za každú osobu Slovenský štát zaplatil Nemcom poplatok 500 ríšskych mariek.

            Druhá séria transportov odštartovala počas okupácie Slovenska nacistickými vojskami. Prvý z nich bol vypravený 30. septembra 1944 zo Serede. Do konca vojny bolo vyvezených ďalších asi 13 500 Židov. Posledný transport odišiel zo Serede 31. marca 1945 do Terezína. Celkovo tak v koncentračných táboroch v dôsledku transportovania z územia Slovenska zahynulo viac ako 70 000 židovských občanov.                                            

            PaedDr. Mariana Kamenská

          • Pietna spomienka na prvý transport zo Serede

          • V Múzeu holokaustu v Seredi pri vagóne, ktorý v roku 1942 smeroval zo Slovenska do tábora Auschwitz, sme si  pripomenuli pietnu spomienku na výročie zahájenia transportov zo Slovenska. Práve 28. marca  bolo tomu 75. rokov, kedy odišiel z tábora v Seredi transport s 1 015 mužmi do Lublinského dištriktu s vyhladzovacím táborom Sobibor. Do tohto tábora poslali takmer 25 000 Židov zo Slovenska, z ktorých ani jeden neprežil.

            S táborom v Seredi sa spája veľa tragických udalostí:
            - v dvoch vlnách deportácií v rokoch 1942 až 1945 z neho bolo odvlečených najviac Židov z nášho územia; 
            - posledný transport v roku 1942 zahŕňal väzňov zo Serede. Boli v ňom pacienti nemocnice, ktorá v tábore fungovala. Všetci z nich boli takmer hneď po príchode na územie okupovaného Poľska zavraždení;
            - z tohto miesta bol dňa 31. marca 1945 vypravený aj posledný transport, ktorý smeroval do Terezína.

            Aj o svojich zážitkoch počas holokaustu hovoril preživší profesor Pavel Traubner. Modlitbu za obete predniesol rabín David Adri a sviečky za svojich rovesníkov zapálili desiati študenti.                                        

            PaedDr. Mariana Kamenská

          • Čaro slova - okresné kolo v umeleckom prednese

          • V Galantskom osvetovom stredisku sa 31. marca 2017 „čarovalo so slovom“. Na okresnom kole v umeleckom prednese poézie a prózy sa zúčastnili aj študenti z OA Sereď. V silnej konkurencii bojovali statočne nielen so svojimi rovesníkmi, ale aj s vlastnou trémou.
            V umeleckom prednese prózy sa na  1. mieste umiestnil Lukáš Sabo, študent 2.B triedy a postúpil na krajské kolo - Hollého pamätník.
            V umeleckom prednese prózy získala 2. miesto Alexandra Ďuricová z 1.B triedy a v umeleckom prednese poézie sa na 3. mieste umiestnila Ema Práznovská z 1.B triedy.  
            Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • Návšteva Okresného súdu v Trnave

          • Dňa 28. 3. 2017 sa žiaci III. A triedy v rámci predmetu Právna náuka zúčastnili hlavného pojednávania na Okresnom súde v Trnave.
            Témou trestného pojednávania bolo porušenie zákona zo strany dvoch policajtov, ktorí neadekvátne postupovali pri vypočúvaní poškodeného občana.
            Počas pojednávania boli vypočutí viacerí svedkovia. Členovia senátu pôsobili  najprv veľmi prísne a neprístupne, no po skončení pojednávania ukázali študentom svoju skutočnú ľudskú stránku tak, že odpovedali na otázky, ktoré im žiaci kládli, pričom sa  dozvedeli viacej podrobností o zákulisí tohto súdneho prípadu.