• Prednáška - komunitné centrum Priestor "Marihuana - mýty, fakty, predsudky ..."

          • Vo štvrtok 23. 3. 2017 sa žiaci III. B triedy zúčastnili prednášky spojenej s besedou na tému "Marihuana - mýty, fakty, predsudky ...", ktorú organizovalo občianske združenie STORM v  komunitnom centre PRIESTOR v kine Nova. Prednášku viedli dvaja členovia občianskeho združenia. Počas prednášky, do ktorej interaktívne zapájali aj našich tretiakov,  rozprávali o veľmi závažnom probléme súčasnej doby, ktorým je bezpochyby problematika drog a ich užívania, hlavne u mladých ľudí. V zaujímavej debate sa žiaci dozvedeli nové poznatky o prejavoch, následkoch a rizikách užívania marihuany a pochopili, že chvíľkový pocit bezstarostného života bez problémov, ktorý užitie drogy vyvoláva, určite nestojí za tie ostatné vedľajšie nepriaznivé účinky, ktoré sú sprievodným javom pri dlhodobom a pravidelnom užívaní marihuany.

          • Prezentácia - jazykový pobyt na Malte

          • V utorok 21. marca 2017 sa na škole uskutočnila prezentácia jazykových pobytov pre žiakov SŠ spojená s prednáškou. Pracovníčka agentúry Bestest, ktorá sa zaoberá jazykovými pobytmi pre študentov, informovala žiakov o študijných pobytoch na Malte - prvé jazykové pobyty sa uskutočnia už cez Veľkonočné prázdniny. Poskytla informácie ohľadom pobytu, ubytovania, voľnočasových aktivít, stravovania, leteckej dopravy, poistenia a hlavne systému štúdia na tomto peknom ostrove. Žiakom zaujímavo a podrobne zodpovedala na všetky položené otázky. Podľa potreby môžu žiaci spolu s rodičmi telefonicky alebo e-mailom kontaktovať  priamo agentúru Bestest, kde sa dozvedia podrobné informácie o termínoch a časovom harmomograme pobytov. 

          • Celoslovenská súťaž v spracovaní informácií na PC

          • V dňoch 22. - 23. 03. 2017 sa na Obchodnej akadémii v Rožňave konala celoštátna súťaž v spracovaní informácií na počítači. Ako sme informovali minulý mesiac, je to postupová súťaž, kde sa vyberá z krajských kôl najlepších 20 pisárov z celého Slovenska. Naša študentka Elenka Trang Doan Xuan zvíťazila v krajskom kole a postúpila do celoslovenského kola. Aj tu nás vzorne reprezentovala a v celkovom poradí získala 9. miesto s výkonom 346,9 úderu/min. V 10-minútovom odpise urobila 3 chyby (penalizácia 50 úderov za chybu). Blahoželáme k peknému umiestneniu!

          • Prednáška STU MTF Trnava

          • Dňa 17. 03. 2017 sa žiaci IV. ročníka  zúčastnili prednášky z Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave Materiálovotechnologická fakulta so sídlom v Trnave. Žiaci sa dozvedeli o súčasných moderných technológiách, ako aj o navrhovaní výrobných procesov a o priemyselnom manažmente. Na Fakulte vznikol "Prvý univerzitný vedecký park na Slovensku." Budúci študenti majú možnosť výberu z desiatich akreditovaných študijných programov. Všetky programy sa dajú študovať v dennej forme štúdia v dvoch metódach. Fakulta má moderné priestory a špičkové laboratóriá zamerané na výrobné a spracovateľské technológie, analýzu materiálov a automatizáciu výrobných procesov. Počítačové laboratóriá majú neobmedzený  prístup na internet a špecializované vybavenie, high-tech laboratóriá. Časť štúdia majú študenti možnosť absolvovať v zahraničí, majú možnosť zapojiť sa do výskumnej  činnosti vrámci rôznych projektov.

          • Literárne pásmo "Po brehoch Hrona"

          • Dňa 14.3.2017 naša škola privítala dvoch mimoriadne vzdelaných a milých ľudí z občianskeho združenia Maximiliána Hella. Pre prvákov a druhákov si pripravili zaujímavé informácie o prírodných krásach a vodstve Slovenska - konkrétne o rieke Hron, v spojitosti s literatúrou a dôležitými osobnosťami slovenskej histórie.

            Ako sme zistili, našou druhou najdlhšou riekou je Hron. Má rôzne prítoky a bolo na ňom vybudovaných až 22 vodných nádrží. Nad dedinkou Telgárt pramení rieka Hron a preteká  mnohými mestami .Tu sú niektoré z nich a významné osobnosti s nimi spojené:

            Brezno – tu pôsobili Martin Rázus, Ján Chalupka...

            Banská Bystrica – Ján Botto, Matej Bel...

            Zvolen – Ľudovít Štúr, Jozef Cíger Hronský..                                                                            

            Radvaň - Andrej Braxatoris Sládkovič..

            Žiar nad Hronom – Štefan Moyses a mnoho ďalších.

            Pri rieke Hron sa na istých miestach nachádzajú krásne prírodné rezervácie s bohatou flórou a faunou. Zistili sme aj, že kamene na podloží Hrona sú sopečného pôvodu.

            Vanessa   Prágaiová   I. B

          • Staré divadlo Nitra - "Klammova vojna."

          • Je názov súčasnej monodrámy Kaia Hensela, ktorej predstavenie si pozreli naši študenti 2.a 3. ročníka v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre. Hra Klammova vojna v hlavnej úlohe s Romanom Valkovičom a v réžii Petra Chmelu nastoľuje mnoho otázok vyskytujúcich sa vo vzťahoch učiteľ-žiak-rodič-škola.

            Po skončení predstavenia sa rozvinula zaujímavá diskusia s dramaturgičkou divadla a hlavným predstaviteľom učiteľa Klamma pánom Valkovičom, ktorí pochválili našich študentov a ocenili pochopenie náročného obsahu, ich vnímavosť, empatiu a precítenie závažnvých tém.                           

            PaedDr. Mariana Kamenská

            Prečítajte si viac: https://nasanitra.sme.sk/c/20443134/klammova-vojna-sa-studentom-pacila-s-hercom-sa-aj-fotili.html#ixzz4bQNbilV0

            Stráca vzdelanie význam?

            Inscenácia trvá 45 minút, predstavuje akoby jednu vyučovaciu hodinu, počas ktorej profesor Klamm hovorí k divákom – ako keby k svojim žiakom. Neodpovedajú mu, nereagujú... Študenti ho totiž predtým v liste obvinili zo samovraždy spolužiaka, ktorý nebol pripustený k maturite. Vyhlásia mu vojnu tým, že počas hodiny mlčia. Toto východisko umožnilo autorovi hru napísať ako monodrámu.

            „Hra má ambíciu osloviť žiakov, stredoškolákov, pedagógov, ale aj iných dospelých divákov, každého, kto má osobnú skúsenosť s učiteľom. Dnes nemá toto povolanie v spoločnosti adekvátne postavenie, je mi ľúto toho stavu, aký je, vzdelanie akoby strácalo význam,“ hovorí režisér Peter Chmela na margo témy hry.

            „Učitelia priznávajú, že škola je istým spôsobom nátlak. Ja si to sám uvedomujem, pamätám si, že keď som mal 16 rokov, behal by som kade-tade a bolo na mňa treba tlačiť, aby som sa učil. A teraz som za to vďačný. Mladý človek sa musí naučiť rozmýšľať, vnímať svet, nejako naň reagovať a na základe niečoho sa v živote rozhodovať. Toto všetko nás učila škola. Aj povedať, čo chcem a čo nechcem. Ale keď budem všetko odmietať, neprídem ani na to, čo vlastne chcem.“

            V monodráme po prvýkrát

            Profesora Klamma vynikajúco stvárnil dlhoročný člen súboru SDKS Roman Valkovič. Ako povedal, bola to pre neho ťažká práca, 17 strán textu sa učieval aj po nociach, snažil sa do pamäte ukladať si ho v obrazoch. Cítil náročnosť prípravy a zodpovednosť za výsledok, keďže je takmer hodinu na javisku celkom sám. Monodrámu robil po prvýkrát, považuje ju za dobrú skúsenosť a možnosť naplno ukázať, čo v ňom ako v hercovi je.

            Spoluprácu s Petrom Chmelom si pochvaľuje. „Je to fantastický človek aj režisér, rozhľadený, empatický, pritom skromný. Vie, čo chce, práca s ním bola ťažká pohoda,“ usmieva sa herec. „Stretli sme sa, povedali si a vysvetlili, čo bolo treba, jednoducho príjemná spolupráca. Verím, že nie posledná.“

            Aj učitelia sú ľudia

            Ešte pred premiérou si reakcie mladého publika tvorcovia hry vyskúšali priamo v školách. Roman Valkovič sa ako Klamm „skúšobne“ predstavil v Párovskom gymnáziu a Spojenej škole. „Hral som napríklad pred gymnazistami zo štvrtého ročníka. Boli úplne super, po hre sme sa spolu aj fotili. Páčila sa im, pochopili ju a rozumeli jej. Či vraj nemôžeme po školách chodiť aj s inými predstaveniami,“ povedal Valkovič.

            Hercovi rodičia boli zhodou okolností tiež učitelia, takže o povolaní pedagóga vie svoje. Vie, že to mali a aj majú ťažké, dnes ešte viac ako v minulosti.

            „Nemyslím si, že predstavenie nejako zmenilo môj pohľad na učiteľa. Za mojich školských čias sme našich učiteľov „brali“, dnes je to v mnohých prípadoch inak. V texte profesor Klamm hovorí: „dnes viem, že aj učitelia sú ľudia. Po nociach, keď nespia, premýšľajú o tom, čo mali urobiť inak“. Hra obsahuje mnoho hlbokých myšlienok, výpovedí, prináša otázniky aj odpovede. Verím, že predstavenie bude dlho úspešné a po cestách za svojimi mladými divákmi možno aj zmení pohľad študentov na svojich učiteľov,“ dodal Roman Valkovič.

          • Mestské múzeum Sereď - "História prvej konskej a parnej železnice."

          • V utorok 14. 3. 2017 sa žiaci III. ročníka zúčastnili prednášky  a výstavy na tému "História prvej konskej a parnej železnice", ktorá sa konala v priestoroch Mestského múzea v Seredi. Dozvedeli sa mnoho zaujímavých informácií, týkajúcich sa vzniku a fungovania  konskej a parnej železnice od roku 1846 až po ukončernie ich činnosti. Prednáška trvala 60 minút, počas ktorých sa žiaci oboznámili s vývojom železnice za posledných 170 rokov. Súčasťou prednášky bola aj výstava vláčikov.  Prednášku absolvovali aj žiaci I. ročníka v stredu 15. 3. 2017.

          • JA Slovensko - Prezentačné zručnosti

          • Spoločnosť JA Slovensko organizovala dňa 7. 3. 2017 workshop vo firme ATsT pod názvom "Prezentačné zručnosti (nielen) pre JA Veľtrh podnikateľských talentov".  Na workshope sa zúčastnili žiaci rôznych stredných škôl z celého Slovenska. Študenti boli rozdelení do 7 skupín, každá skupina mala 8 členov. Workshop trval približne 5 hodín, počas ktorých mali členovia jednotlivých skupín vymyslieť - vybrať a odprezentovať výrobok tak, aby ho "predali" na trhu. Každej skupine bol pridelený jeden mentor, ktorý študentom pomáhal a učil ich, ako efektívne prezentovať svoj výrobok. Skupina, ktorej členom bola aj naša žiačka Lucia Schmidtová so svojím výrobkom a jeho odprezentovaním sa umiestnila na prvom mieste a skupina v ktorej bola naša druhá žiačka - Natália Lopašovská,  sa umiestnila na druhom mieste. Študenti získali nové vedomosti a zručnosti, ktoré v budúcnosti využijú v praxi aj v škole.

          • J. M. Hurban - 200. výročie narodenia významnej osobnosti slovenských dejín

          • Jozef Miloslav Hurban  bol prvý predseda Slovenskej národnej rady, slovenský spisovateľ, novinár, politik a organizátor kultúrneho života  a slovenského národného hnutia, evanjelický kňaz a vedúca osobnosť slovenského povstania v revolučných rokoch 1848/49. Výrazne zasiahol do slovenskej kultúry ako prozaik, literárny kritik, historik, vydavateľ, redaktor a novinár. Priateľ a spolupracovník Ľudovíta Štúra, manžel prvej slovenskej herečky Aničky Jurkovičovej, otec slovenského spisovateľa  Svetozára Hurbana Vajenského.

            Tieto a mnoho ďalších informácií zo života významnej osobnosti slovenských dejín sme si so študentmi pripomenuli v mesiaci marci - v Mesiaci knihy. Z bohatej tvorby J. M. Hurbana nás zaujala novela Od Silvestra do Troch kráľov, v ktorej autor  zosmiešňuje malomeštiacky spôsob života v 19. storočí. Odsudzuje klebetníctvo, úsilie dostať sa do vyššej spoločenskej vrstvy a túžbu po bohatstve. Niektoré situácie nám pripomínali aj život v 21.storočí.    

            PaedDr. Mariana Kamenská

          • Prednáška ÚPSVaR Galanta - Pracovný pohovor

          • Dňa 3. marca 2017 sa študenti 4. ročníka v rámci predmetu Úvod do sveta práce zúčastnili prednášky s názvom "Pracovný pohovor". Prednášku prišli odprezentovať zamestnankyne z ÚPSVaR Galanta. V rámci prezentácie a simulovaného pracovného pohovoru sa študenti dozvedeli ako čo najlepšie zaujať potencionálneho zamestnávateľa, ale tiež nám vysvetlili, čo robíme najčastejšie na pracovnom pohovore nesprávne, akých chýb sa záujemcovia o pracovnú pozíciu dopúšťajú. Prednáška všetkých štvrtákov zaujala a určite z nej budú viacerí čerpať po skončení školy pri vlastnom pohovore s budúcim zamestnávateľom. 

             

          • Florbal chlapcov SŠ

          • Dňa 28. 2. 2017 zorganizovala OA Sereď v spolupráci s CVČ Galanta Okresné kolo chlapcov SŠ vo florbale v našej športovej hale.
            Turnaja sa zúčastnilo 5 škôl: SOŠOaS Galanta, Bilingválne gymnázium Galanta, Gymnázium J. Matúšku Galanta, Gymnázium V. Mihálika Sereď a Obchodná akadémia Sereď.
            Výsledky družstva OA Sereď: OA Sereď - SOŠOaS Galanta  4:0, OA Sereď - Bilingválne gymnázium Galanta  8:3, OA Sereď - Gymnázium J. Matúšku Galanta 3:1, OA Sereď - Gymnázium V. Mihálika Sereď  1:2. 
            Družstvo OA Sereď sa nakoniec umiestnilo na 2. mieste. Školu reprezetnovali: B. Lenčéš, D. Bosý, D. Kováčik  - všetci traja z III. A triedy, R. Tomeček a A. Ševčík z II. A triedy, M. Bulejko z I. A triedy, D. Holubek, M. Benci, T. Kavoň a M. Sedláček z I. B triedy. Chlapcom blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Mgr. D. Pavelka

          • LVVK 2017 - Terchová - Vrátna dolina

          • Konečne je tu. Dlho očakávaná lyžovačka. Je nedeľa, 12. februára 2017 - naši prváci, pár druhákov, jeden štvrták a samozrejme traja telocvikári majú zraz pred Billou, kde ich už čaká pripravený autobus, ktorým sa povezú do Terchovej na lyžiarsky kurz. Do kufra autobusu ládujeme plné batohy, kufre, tašky, lyže a lyžiarky. Čo sa nezmestí do kufra, putuje dovnútra autobusu do uličky, príp. na sedadlá. Rozlúčka s rodičmi, zamávanie na odchod a vyrážame. Smer – Terchová. Cestou je veselo, všetci sa tešíme na nasledujúci týždeň, ktorý strávime na horách. Niektorí možno s obavami, či to zvládnu, ale inak spokojní – hlavne, že nebudeme v škole.Cesta ubiehala bez problémov, asi po 2,5 hodine sme dorazili na miesto – do rodiska Juraja Jánošíka – do Terchovej. Ubytovaní sme boli v dvoch penziónoch – dievčatá v penzióne Goral a chlapci v penzióne Festa. Vzdialené boli od seba cca 400 m. Izby boli pekné, útulné, s príslušenstvom a niektoré mali dokonca malú kuchynku na izbe, niekde bola kuchynka na spoločnej chodbičke. Na prízemí penziónu GORAL bola kuchyňa a jedáleň, kde nám podávali raňajky a večere. Nakoľko chlapci v penzióne FESTA túto vymoženosť nemali, chodili na stravu do Goralu.

            Každý deň, po raňajkách, sme sa obliekli do otepľovačiek a vetroviek, zobrali lyže, lyžiarky, prilby a už nás pred penziónom čakal malý mikrobus, ktorý nás odviezol do strediska Vrátna – Paseky (čo bolo asi 7 – 8 km) a poobede o 15.00 h prišiel pre nás a rozviezol nás do penziónov. Aby sme sa nemuseli každý deň ťahať s lyžami, mohli sme si ich cez noc nechať uložené v jednej požičovni v stredisku, čo bolo super. Nosili sme so sebou len lyžiarky. Obedy sme mali zabezpečené v lyžiarskom stredisku – v Kolibe Starý dvor, kde sme sa posilnili dobrým jedlom a teplým čajíkom a aj sme si trochu oddýchli.

            Lyžovačka bola super, snehu bolo dosť a mali sme nádherné počasie – celý týždeň svietilo slniečko, takže kto si práve urobil malú pauzu na občerstvenie a oddych počas dňa, mohol sa opaľovať na terase reštaurácie. V stredu sme mali voľný deň, bez lyžovania, tak sme si mohli trošku dlhšie pospať, pretože sme raňajky mali o hodinu neskôr. Po obede sme sa išli zrelaxovať do wellness-u v hoteli TERCHOVEC, kde sme sa zohriali vo vírivke, zaplávali si v bazéne a komu sa nechcelo kúpať, zahral si nohejbal alebo bowling. Prosto oddychový deň.

            Lyžovanie sme si všetci užívali. Tí najlepší lyžiari lyžovali na veľkom kopci - vyviezli sme sa naň štvorsedačkou,  mal dĺžku cca 1 300 m. Slabší lyžiari, ale aj úplní začiatočníci využívali menší kopec, ktorý mal mierny sklon. Na tomto kopčeku si zdokonaľovali svoje lyžiarske umenie.  Avšak pre tých, ktorí na lyžiach stáli po prvý raz, sa aj tento kopček zdal strmý. Obrovským problémom pre nich bolo vyviezť sa hore na vleku - pome, a keď sa im to po niekoľkých pádoch konečne podarilo, so strachom v očiach pozreli dolu a odmietli sa spustiť na lyžiach dolu kopcom. No s pomocou telocvikárov svoj strach nakoniec prekonali a po vytrvalom drilovaní lyžiarskeho umenia väčšina z nich tento kopček bez veľkých problémov zlyžovali, z čoho mali obrovskú radosť. Prekonali svoje obavy, naučili sa ovládať lyže a zistili, že lyžovanie je vlastne veľká zábava.

            Týždeň ubehol ako voda. Príjemne unavení, trochu opálení a spokojní sme sa v piatok po dobrom obede pobalili, naložili do autobusu a vydali sa smerom domov. Lyžovačka je za nami a ja dúfam, že si všetci odnášame len príjemné spomienky a krásne zážitky.

             Ing. Sylvia Sečenová, OA Sereď

          • Seminár "Rozhoduj o Európe"

          • Vo štvrtok 16. 02. 2017 si 14 našich žiakov - druhákov a tretiakov, vyskúšalo simuláciu rokovania Rady európskej únie na seminári s názvom "Rozhoduj o  Európe", ktorý sa konal na Mestskom úrade v Trnave. Po simulovanom rokovaní Rady európskej únie sa presunuli na diskusiu s politikmi a odborníkmi, kde preberali problematiku dnešného sveta - brexit, emigrantov a iné. Na konci seminára vyhlásili troch najaktívnejších študentov, medzi ktorými boli na prvom mieste Lujza Vrždiaková z II. B triedy a Szandra Bugyiová z III. B triedy.

          • Krajské kolo súťaže SIP Senica

          • Vo štvrtok, 16. 02. 2017 sa na OA v Senici konalo Krajské kolo súťaže  V spracovaní informácií na počítači. Súťaže sa zúčastnili 3 naši študenti, ktorí nám svojou výbornou reprezentáciou urobili veľkú radosť. Elenka Doan Xuan Trang z III. A sa stala víťazkou v písaní na počítači s výkonom 364,6 úderu za minútu získala 1. miesto v kraji  a ako jediná napísala svoju desaťminútovku bez chyby. V úprave textu na počítači sa Adrika Šáliová z II. B umiestnila na 3. mieste s počtom vykonaných korektúr 86 a Lukáš Sabo tiež z II.B obsadil so 75 vykonanými korektúrami 6. miesto. Úspešným reprezentantom srdečne blahoželáme!                              

            Ing. Helena Ďurišová 

          • Valentínske prekvapenie

          • Dňa 14. 2. 2017 sa v priestoroch školskej kaviarničky uskutočnil predaj výrobkov študentskej firmy predmetu Aplikovaná ekonómia BAJA Creative.  Predávali vlastné výrobky - šumivé bomby do kúpeľa,  gélové sviečky, vonné čajové sviečky a nesmelo chýbať ani trošku sladkého v podobe cookies a muffinov s valentínskou tematikou.

          • Deň jazykov

          • Dňa 9. 2. 2017 sa uskutočnil na Obchodnej akadémii v Seredi Deň plný jazykov. Tretiaci spolu s vyučujúcimi cudzích jazykov si pre žiakov 1., 2. a 4.ročníka pripravili stanovištia s jednotlivými úlohami z anglického, nemeckého a ruského jazyka. Žiaci lúštili krížovky, rébusy, riešili kvízy, hrali hru Dobble, pexesá, dominá a kvartetá. Spĺňali mnoho zaujímavých úloh. Tvorivou formou si zopakovali slovnú zásobu a získali mnoho nových vedomostí z cudzích jazykov. Pridanou hodnotou tohto dňa bola tiež zábava a radosť z dobre vypracovaných stanovíšť. Sme radi, že sa nám tento deň vydaril. Určite sa uvidíme opäť o rok! Pokračovním akcie Dňa jazykov bola návšteva divadla v anglickom jazyku s názvom "Peter Black 3", ktoré sa uskutočnilo v Dome kultúry v Seredi.

            Mgr. Milina Kollárová

             

          • Ekonomická súťaž - Social Innovation Camp

          • Dňa 9. 2. 2017 sa žiačky 3.B  Linda Csepreghyová, Martina Braunová a Patrícia Šimová v spolupráci s organizáciou JA Slovensko zúčastnili ​súťaže v sociálom podnikaní. Súťažili v dvadsiatich zmiešaných tímoch. Ich úlohou bolo vymyslieť čo najlepší inovatívny nápad, ktorý by pomohol určitej skupine ľudí. Nebolo to jednoduché,  pretože okrem pomoci ľuďom bolo potrebné,  aby toto podnikanie nezlyhalo hneď na začiatku,  ale zároveň aby v dnešnej modernej dobe prosperovalo.  Za daný čas vymysleli nápady,  vytvorili prezentácie a následne postupne odprezentovali na pódiu.  Tím Martinky sa úspešne umiestnil na 1. mieste a Linda taktiež obsadila krásne 2. miesto.  Odniesli si zo sebou hodnotné ceny,  super zážitky a hlavne skúsenosti do života, ktoré určite využijú. 

          • Čaro slova 2017 - školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy

          • Dopoludnie 7. februára 2017 sa nieslo v znamení „čarovných  slov“.
            Študenti prvého a druhého ročníka, milovníci krásnej literatúry, si navzájom predstavili zaujímavé úryvky slovenskej a svetovej poézie i prózy.
            Navzájom si porovnávali pocity a dojmy z vypočutých prednesov, posudzovali cit pre vystihnutie myšlienky textu, hodnotili kultivovaný prejav a kreatívny prístup k prednesu.
            Víťazi školského kola postupujú na okresnú súťaž, budeme im držať palce.
            Víťazom blahoželáme!

            POÉZIA:

            1. miesto: Ema Práznovská  -  1.B
            2. miesto: Ivana Bohunová – 1.A

             

            PRÓZA:

            1. miesto: Lukáš Sabo – 2.A                              
            2. miesto: Alexandra Ďuricová – 1.B               

          • Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry 2016/17

          • Naši študenti sa každoročne  zúčastňujú vyšších kôl Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, preto sme privítali možnosť zapojiť sa v tomto školskom roku do 9. ročníka tejto súťaže. Zo  školského kola olympiády pre kategóriu „B“ postúpila najúspešnejšia riešiteľka Vanessa Masaryková, žiačka 2.A triedy. Na krajské kolo sa pripravovala súčasne aj náhradníčka Vanessa Prágaiová, žiačka 1.B triedy. V kategórii „A“ našu školu reprezentovala Laura Kovácsová, žiačka 4.A a ako náhradníčka sa pripravovala Lucia Schmidtová z 3.B triedy. V silnej konkurencii síce nezískali popredné umiestnenie, ale veríme, že pre všetky to bola cenná skúsenosť a s niektorými z nich sa stretneme aj v ďalších ročníkoch Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

            Všetkým zúčastneným riešiteľom ďakujeme za záujem aj odhodlanie ďalej rozvíjať svoju úroveň materinského jazyka a prajeme im veľa úspechov v ďalšom štúdiu.        PaedDr. M. Kamenská

                                                                                                                                                       

          • Olympiáda ľudských práv

          • Dňa 8. 2. 2017 sa Lujza Vrždiaková z 2.B a Monika Tichá z 3.A zúčastnili krajského kola XIX. ročníka Olympiády ľudských práv, ktoré sa konalo na Gymnáziu Ivana Kupca v Hlohovci. Po absolvovaní písomnej časti sa Lujza umiestnila na 19. mieste a stala sa úspešnou riešiteľkou. Monika, so ziskom 45 bodov,  postúpila do ústnej časti, kde sa nakoniec v konkurencii žiakov z gymnázií delila o 14. – 15. miesto. Obom dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy.